Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Függőleges kert műanyag palackokból

Függőleges kert műanyag palackokból

2013. február 28. - Darqo

vertical01_resize.jpg

A tavaszvárás közben egyre többször akad meg a szemem a számomra oly kedves évszakkal kapcsolatos témákon; mondjuk nincs is nehéz dolgom, mert kikerülhetetlenül sok ömlik az arcomba bele, jól. Legutóbb éppen a képeken is látható ötletes függőleges kert volt az, amire rácsodálkoztam az egyszerűsége miatt. A ház tulajdonosai elkötelezett hívei az újrahasznosításnak, ezért készült műanyag palackokból a sok-sok virágtartó. Gondoltam, elhozom inspirációnak...

 

Persze fanyalgók elmormolhatnak egy-két keresetlen szót a növények érdekében, mert hát a műanyag nem feltétlenül a legideálisabb az ültetésükre, de azt gondolom, hogyha nyitott szemmel járunk, észrevehetjük, hogy az élet bizony ennél sokkal extrémebb környezetben is utat tör magának!

 

A megvalósítás egyébként a Rosenbaum nevű multidiszciplináris design cég és Luciano Huck tévés műsorvezető együttműködésében jött létre, akik a nagy sikerű lakásátalakítós műsorok mintájára több tucat szegény sorsú család életébe hoztak napfényt a munkájukkal Brazíliában, a Lar Doce Lar („Otthon Édes Otthon”) projekt/műsor keretén belül. A képeken látható függőleges kert része a Roberts család (egy anya és két lánya) újraértelmezett lakókörnyezetének, amelyről bővebben, sok-sok fotóval tűzdelve itt olvashattok (már ha tudtok portugálul).

vertical02_resize.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr515104975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása