Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Itt a világ első 3D-nyomtató tolla, avagy hamarosan a térben is rajzolhatsz

Itt a világ első 3D-nyomtató tolla, avagy hamarosan a térben is rajzolhatsz

2013. február 22. - Darqo

3doodler01_resize.jpeg

Ha valaha is álmodtál arról, hogy vajon milyen lehet a térben rajzolni, akkor jó hírünk van, ezt hamarosan kipróbálhatod! Hála a Kickstarter hasonló álmokat szövögető felhasználóinak, amint meglátták Peter Dilworth és Maxwell Bogue ötletét, hihetetlen gyorsasággal dobták össze azt a 30 ezer dollárt, ami a 3D-nyomtató toll megvalósításához kellett. A 2011-ben alapított WobbleWorks LLC nevű játékfejlesztéssel foglalkozó cég tulajdonosainak minden várakozását felülmúlta a kampány iránti érdeklődés és már most az eredeti költség többszöröse érkezett be.

 

A 3Doodler fantázianevű toll működése pofonegyszerű, tulajdonképpen olyan, mint egy ragasztópisztoly. A kütyübe a 3D-s nyomtatókban is használatos ABS műanyagot lehet betölteni, amelyet felmelegít, a kinyomás pillanatában pedig azonnal hűt. Egyáltalán nem kell ahhoz szoftver vagy számítógép, hogy megvalósuljon a háromdimenziós nyomtatás, csak a fantáziánk és a kézügyességünk. Két gyorsasági fokozattal látják majd el a dundi rajzeszközt, amellyel az anyag kiáramlásának sebességét kontrollálhatjuk. A minden valószínűség szerint decemberre elkészülő első generációs tollakat konnektorba kell majd dugni a használathoz, a későbbiek folyamán azonban a kényelmesebb használhatóság megteremtése lesz a cél, valamint szeretnének egy olyan változatot is fejleszteni, amely cukrot olvasztana a világ első saját nyomtatású ehető rajzainak megteremtése érdekében.

 

A duó szimplán a „legmegfizethetőbb 3D-nyomtatónak” hívja a találmányát, amellyel, mint ahogy a nevéből is kiderül, inkább csak firkálgatni lehet, letisztultabb alkotások igen nehezen készíthetők vele. Ez persze nem baj, sőt! A 3Doodler előreláthatólag 75 dolláros áron lesz majd kapható.

 

A lent látható videótól mi dobtunk egy hátast!

3doodler02.gif

3doodler03_resize.jpg

3doodler04_resize.jpg

 

 

A projektről a Kickstarter oldalon olvashattok bővebben. A WobbleWorks Facebookos oldala. A 3Doodler Facebook oldala.

 

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr445098200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása