Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Meséből szabadult kastély egy ukrán faluban

Meséből szabadult kastély egy ukrán faluban

2012. november 29. - Darqo

Anatolij Galickij castle01.jpg

Az Ukrajna délkeleti részén található Zaporizzsjai régió egyik kis falujában, Akimovkában nem hétköznapi látványban van része az arra tévedőknek. Egy furcsa házaspár ugyanis az elmúlt 10 évét azzal töltötte, hogy felépítse saját, külön bejáratú kastélyát. Mivel az otthonuk is olyan, mintha egy meséből szabadult volna a valóságba, ráadásul a tulajdonosok is hasonlítanak az ultranépszerű animációs karakterekre, a helyiek jól elnevezték őket Shreknek és Fionának.

 

A mintegy 300 négyzetméteres épület tornyai közül csak az egyik igazi, a többi dekoráció, belül pedig a külsőségekhez képest meglepően egyszerű berendezésű helyiségek találhatóak. Három nagy szoba, egy hálószoba, egy hatalmas konyha, egy fürdő és egy garázs kapott helyet benne, és eredetileg nem lakóháznak készült. Anatolij és Larisa Galickij egy családosok számára kialakított kvázi élményparkot szeretett volna kávézóval, a gyerekeknek hintákkal, körhintával kialakítani, de ezt a helyi hatóságok nem engedték, ugyanis a kastély egy hajdani hulladéklerakó területére épült. Ettől függetlenül nagyon népszerű a gyerekek körében, a turisták is csodájára járnak, sőt, a friss házasok is előszeretettel fotózkodnak előtte, a tulajdonosok pedig nem szednek belépti díjat, minden érdeklődőt örömmel fogadnak. Ti élnétek benne?

 

A térképen megnézhetitek, hogy hol is van pontosan. Még a tornyok árnyékai is látszanak.

Anatolij Galickij castle02.jpg

Anatolij Galickij castle03.jpg

via: oddity central

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr604905445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása