Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Közösségteremtő hintazene

Közösségteremtő hintazene

2012. szeptember 27. - Darqo

Kora tavasszal az Université du Québec à Montréal Természettudományi Karának épülete előtt egy interaktív és közösségteremtő létesítménnyel lepték meg az embereket. A felújított területre tulajdonképpen egy hatalmas hangszert készítettek, amit hinták segítségével lehet megszólaltatni.

 

A 21 Balançoires névre keresztelt érdekességet a Daily Tous Les Jours két tagja, Mouna Andraos és Melissa Mongiat tervezte. Az előre felvett hangokat (mint például a xilofon, zongora) beprogramozott, színkódolt hinták segítségével, vagyis pontosabban a felszabadító hintázással lehet megszólaltatni. Ahogy a videóból is kiderül majd, nem valami zavaros és fülsértő végeredményről van szó, az ismétlődő hangok, valamint a változatos felhasználásnak köszönhetően felcsendülő bonyolultabb dallamok inkább meditatív állapotba keríthetik a lassan hintajunkievá váló felhasználókat. A hangszer tulajdonképpen az „egységben az erő” gondolatmenet megjelenítése sajátságos formában, én pedig rajongok az ötletért!

 

A játékos kísérlet nem jöhetett volna létre Radwan Ghazi-Moumneh zeneszerző segítsége nélkül.

 

 

fotók: Olivier Blouin

 

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr124797251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása