Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

KONY 2012 - Invisible Children

KONY 2012 - Invisible Children

2012. március 08. - Mocca

Joseph Kony egy bűnöző, aki Afrikában az LRA nevű szervezet vezetője. Eddig gyermekek ezreit rabolta el. A fiúkból katonát csinált és sokakat arra is rákényszerített, hogy megöljék a saját szüleiket, lányokból pedig szexrabszolgát, kínozva és bántva őket. A legszomorúbb, hogy nincs konkrét célja. Szörnyű tetteivel nem akarja a kormányt megdönteni, nem küzd semmilyen eszméért. Egyetlen oka ezekre a szörnyűségekre, hogy hatalmat akar.

 

A gyermekek és az emberek félelemben élnek. Nem mernek egyedül utazni, egyedül aludni, egyedül lenni. Bármikor, bárhol lecsaphatnak rájuk Kony emberei. Huszan, harmincan alszanak összezsúfolódva egy szobában. Joseph Kony jelen pillanatba is első a nemzetközi körözési listákon. Ám eddig nem tudták elkapni.

 

Az Invisible Children egy nemzetközi nonprofit szervezet, amely azért küzd, hogy megállítsák őt. Segítik az afrikaiak életét amennyire csak tőlük telik és igyekeznek felhívni a kormányok és a világ figyelmét Kony-ra és szörnyű tetteire. Az Invisible Childrennek köszönhetően 2011. október 14-én az Amerikai Egyesült Államok egy kis létszámú hadsereget küldött Közép-Afrikába, hogy megtalálja és megállítsa Kony-t. Ez idáig sajnos ez nem sikerült, de jelenleg is ott vannak és az ugandai hadsereggel együttműködve keresik ezt az elvetemült bűnözőt.

 

Ez volt az első alkalom, hogy Amerika nem érdekből, a haszonért küldött hadsereget valahová, hanem azért, mert így helyes! De a legnagyobb probléma az, hogy Kony-t nem ismeri a világ. Hogy nem híres. Hogy az emberek többsége sohasem hallotta a nevét és semmit sem tud azokról a szörnyűségekről, amiket elkövetett. Láthatatlan a világ számára...!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr164298431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása