Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Nyakig vízben, mégis csont szárazon - A Mózes híd

Nyakig vízben, mégis csont szárazon - A Mózes híd

2011. november 23. - Mocca

A találékony hollandok megint kitaláltak valamit! Most épp azt, hogyan kelhetünk át nyakig a vízben, mégis csont száraz lábbal például egy "folyón". Nemrégiben nyitották meg a holland Fort de Roovere erődöt a turisták előtt, a látogatók azonban nem egészen szokványos módon juthatnak el az építménybe. Az erődhöz vezető normál híd helyett az építészek ugyanis úgy döntöttek, hogy minden kreativitásukat és mérnöki tudásukat bevetve, egy süllyesztett hidat helyeznek a vízbe.

A híd anyaga fa, így sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mégis mennyire időtálló az építmény. A RO&AD Architects által tervezett Moses-híd azonban speciális fából [Accsys Technologies' Accoya] készült, mely hosszútávon is ellenáll a víz nyújtotta megpróbáltatásoknak. Mózes hídja kétségtelenül látványosabb, főleg izgalmasabb, mint egy átlagos átkelő.

Mózes ekkor kinyújtotta kezét a tenger fölé. Az Úr egész éjjel tartó erős keleti széllel visszaszorította a tengert és kiszárította. A víz kettévált és Izrael fiai a száraz tengerfenéken átvonultak, miközben a víz jobb és bal felől úgy állt, mint a fal...

Mózes második könyve Kiv. 14, 15-15, 1

via: ro-ad.org, msn

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr423406026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása