Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Biró Roland - A képidomár

Biró Roland - A képidomár

2011. július 25. - Mocca

"Magány termi az eredetiséget, a merészen, meghökkentően szépet, a költeményt, ámde magány termi a fonákot, az aránytalant, az abszurdot és a tilalmast is..."

A magyART mai főszereplője, Biró Roland alkotásait nézve önkéntelenül is Thomas Mann fent idézett szavai jutottak eszembe. A képzelet és a valóság határán izgalmasan/pofátlanul ügyesen balanszírozó, magát – találóan – képidomárnak nevező művész fotóival, kollázsaival folyamatosan jelen van a különböző hazai és külföldi galériák [Szentendre, Budapest, Debrecen, Genova és Párizs] kiállítótermeiben, de jelenleg is láthatóak művei az Utómunka című kiállítás keretén belül a Klauzál 13 galériában.

1 fajta önleírás:

"szeretem szelídíteni a képeket.

...ritkán harapnak meg..."

   (idézet magamtól)

  • van olyan, hogy konkrét ötlet nyomán jön létre egy alkotásom….
  • van olyan mikor csak elengedem a kezem-lábam és jöjjön aminek jönnie kell.
  • volt olyan is, hogy kész volt a kép a gondolataimban de mikor elkezdtem létrehozni teljesen más lett belőle..és úgy is maradt….
  • van olyan mikor nagyon komolyan veszem magam és az alkotásaim és azt hiszem, hogy zseniálisak
  • van olyan mikor bohóctréfának tartok mindent van olyan mikor viccnek készül de komoly lesz (most már ennek az ellentétét nem írom el, jöjjön rá mindenki magától)
  • és olyan is van amikor a képeimről vagy magamról írok és később mikor újra olvasom rájövök, hogy már teljesen mást írnék...
  • és van olyan hogy itt a vége, fuss el véle….

ui: mindenki mondja ki gyorsan és hangosan háromszor, hogy: nagyárpi...

 

Biró Roland

 


Ha te is hasonlóan tehetséges magyar művész vagy, olvasd el a felhívásunkat és jelentkezz nálunk!


 

Én és a családom

 

 

Szent Laci

 

 

Égiek

 

INTERMEZZO

Roland az egyik alapítója a Hibaizmus nevű alkotócsoportnak is.

Hibaizmus definíciója zanzásítva:

A hibaizmus – jellegét figyelembe véve – kizárólag a fotográfiaiképalkotás területén fellelhető jelenség. Módszere kettéválik: alapvetően és elsősorban a valóság egy keresztmetszeténeka tökéletes leképezése, a hűség eszközölése. Ám ezzel egyidőben, vagy esetlegegy későbbi időpontban valamilyen nem várt, vagy megrendezett de nemtökéletesen behatárolható impulzus is a képalkotás részévé válik.

 

 

És a többi

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr13096447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása