Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Kifelé fordul, befelé néz – Schall Eszter

Kifelé fordul, befelé néz – Schall Eszter

2011. július 15. - Darqo

Schall Eszter 23 éves grafikusművész már egészen kiskorától gyöngyöt fűzött, kézműves dolgok kötötték le és váltak hobbijává. Ahogy a művészlelkeknél lenni szokott, érettségi után egy barátnője segítségével – aki csupán pár nap alatt készítette fel a felvételire – bekerült a Novus Művészeti Iskolába, ahol végül grafika szakon végezett.

A sikeres vizsga után aztán teljesen más, szociális terület felé fordult, az ELTE ifjúságsegítő szakát kezdte el, természetesen nem elhanyagolva a művészetet sem. Úgy érezte, hogy akkor tud tökéletes belső egyensúlyt teremteni, ha a napjának egy részében kifelé fordul, emberekkel foglalkozik és segít nekik, a másik felében pedig befelé néz, önmagával van és alkot. A 2009 óta illusztrálással, reklámgrafikával és ékszertervezéssel foglalkozó ifjú művész alkotásait elnézve úgy tűnik, hogy megtalálta a belső harmóniát.

Képeit illusztrációnak hívja, bár jelentősebb részük nem szöveghez készült, hanem saját életének, gondolatainak megnyilvánulása. Digitális grafikák ezek, az alapjuk kézirajz, de a végleges verzió számítógépes. Nem régen jelent meg az első általa illusztrált könyv, A baba bab, mely egy mondókáskönyv kicsiknek, Nyulász Péter verseivel.

Szorosan összefügg a grafikusi munkájával az ékszertervezés is, amelyekben saját képei, illetve magyaros motívumok jelennek meg üveg alatt. A technika egyszerű: a papírt, melyen a grafika van speciális ragasztóval az üveg alá ragasztja és a hátulját lelakkozza, hogy ne sérülhessen. A portfólióban vannak nagyítós, domború üveglencséi, amelyek különleges effektként szépen felnagyítják az alattuk lévő képet.

Célja, hogy a átlagembereknek alkosson, hogy a művészet mindenkihez eljusson, illetve bárki hozzájuthasson különleges képeihez vagy ékszereihez. Kiegyensúlyozott, meseszerű műveivel a felnőtteket is sikerül beszippantania egyedi és barátságos univerzumába, úgyhogy érdemes a jövőben odafigyelni Eszterre!

 


Ha te is hasonlóan tehetséges magyar művész vagy, olvasd el a felhívásunkat és jelentkezz nálunk!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr203051207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása