Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Szemetet forgat a szél - Wang Zhiyuan

Szemetet forgat a szél - Wang Zhiyuan

2011. március 31. - Darqo

A legtöbb ember számára a szemét, mint anyag, olyan messze áll a művészettől, amennyire csak lehet. Néha bepróbálkozunk egy-egy témával szemnyitogatásképpen, hiszen manapság nem megengedhető, hogy félvárról vegyük a környezetvédelmet. Remek példákkal találkozhattunk korábban, és ez nincsen másképp Wang Zhiyuan kínai művész műanyag flakonokból készített tornádójával kapcsolatban sem.

Az 1958-ban Tianjinban született, jelenleg Pekingben élő és dolgozó művész Thrown to the Wind című műanyagtornádója mesterpéldája az újrahasznosításnak. A 2010-ben készült 11 méter magas alkotáshoz az alapanyagot Peking utcáin gyűjtögette, és állítása szerint a munkafolyamat ezen része volt a legkönnyebb a rendkívül szemetes városban.

A Kínai Központi Képzőművészeti Főiskolán 1984-ben diplomázott művész repertoárjában nem ez az egyetlen lényegre törő és provokatív műalkotás. Erotikusan túlfűtött bugyiszobrai, ahogy az kell, azonnal kiverte a biztosítékot a konzervatív kínai művészkörökben, ami miatt végül 1989-ben kivándorolt Ausztráliába. Az ott töltött 11 év alatt megtapasztalhatta a siker ízét és a megérdemelt világszintű elismerést, hogy végül így térhessen vissza szülőhazájába, annak meghódítására.

via: colossal

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr402785993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása