Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ipari szagú "tüchtig" elegancia - Düsseldorf Loft

Ipari szagú "tüchtig" elegancia - Düsseldorf Loft

2010. december 16. - Mocca

Jó ideje már annak, hogy utolsó loft-vizitünk alkalmával bekukkanthattunk egy São Paulo-i lakásba, van tehát mit bepótolnunk, de megérte a böjt, ugyanis ez a Düsseldorf központjában található gyöngyszem szerintem méltó kárpótlás lesz a fanatikus rajongók számára.

A helyiek egyébként mind a mai napig csodaként emlegetik, ahogy ez az egykori gyárépület tulajdonképpen sérülések nélkül vészelte át a II. világháborús bombázásokat. Néhány évvel ezelőtt a hatalmas, üresen tátongó épület új tulajdonos kezébe került, aki az effajta épületek feltupírozásában évtizedes szakmai rutinnal rendelkező Bruno Erpicumot, illetve az általa vezetett AABE céget (itt már írtunk róluk) bízta meg az objektum teljes körű külső és belső felújításával.

Mivel a város azon kevés számú ipari műemlékéről van szó, mely a közvetlen belvárosban és eredeti épségében maradt fent, a nagyszabású munkálatokat a közigazgatási hatóságok szigorú ellenőrei mindvégig komoly felügyeletük alatt tartották. A végeredmény aztán véglegesen megnyugtatta őket is.

A tervező az elképesztő méretű, 600 négyzetméter alapterületű lakás kialakítása közben „tiszteletben tartva az épület korát” kizárólag ott és olyan mértékben nyúlt hozzá az eredeti struktúrához, ami elengedhetetlenül szükséges volt.

Mindent figyelembe véve, ezekkel az eredeti, közel évszázados téglafalakkal, valamint nyers betonnal határolt ipari „szagú”, ugyanakkor izgalmasan „tüchtig” német eleganciát sugárzó loft, elfogultság nélkül állíthatom, a sorozat eddigi legütősebb darabja. Über alles...

Fotók: Jean Luc Laloux

via: erpicum

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr512519780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása