Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy viktoriánus korabeli ház, beépített steampunk időkapszulával

Egy viktoriánus korabeli ház, beépített steampunk időkapszulával

2010. szeptember 20. - Mocca

Ez a takaros, nemrég felújított ház Sharon-ban, Massachusetts államban található. Külsőre átlagos viktoriánus korabeli, ezen a vidéken megszokott látványt nyújt, viszont abban a pillanatban, ahogy belépünk teljesen más arcát mutatja. A kontraszt döbbenetes. Mintha a bejárati ajtón keresztül egy alternatív valóságba csöppenne a ház vendége.

A belső terekre ugyanaz a magas színvonalú tervezés és kivitelezés jellemző, társítva a funkcionalitással, mint ami magát a stílust is alapvetően meghatározza, viszont a látvány, ami odabent fogad a várthoz képest látványosan differensebb, leginkább olyan, mintha Némó kaptány tengeralattjárójának, a Nautilusnak fedélzetén járnánk.

A Modvic két alapítója Bruce and Melanie Rosenbaum küldetése, hogy az általuk felújított viktoriánus korabeli házak belső tereinek egyfajta steampunk időkapszulává modifikálása által visszarepítsék a Verne regényeken felnőtt gyermeklelkű tulajdonosokat a múltba.

Ennek szakmai körökben két ismert módja létezik: az egyik irány a hiteles korabeli otthonok mai igényekre hangolt korszerűsítése, míg a lehetséges másik alternatíva, amikor a high-tech elemeket úgymond „viktorianizálják” ezáltal kölcsönözve az adott eszköznek olyan eredeti kinézetet, mintha például 1894-ben készült volna.

Jó példa erre az 19. századi klasszikus tűzhely/sütő csúcskategóriássá alakítása a beépített Miele kerámialapokkal vagy a hagyományosnak egyáltalán nem nevezhető házimozi rendszer, LCD tévével.

Vajon ki tudná magát egy ilyen közegben tartósan elképzelni? Személy szerint lenyűgöz a hangulata ennek a háznak, de nem vagyok abban biztos, hogy szeretnék ilyen tárgyak között megöregedni, nekem túlságosan whiskey szagú itt minden. Kíváncsi lennék mások véleményére is! A válaszadás előtt azonban ajánlom ezt az oldalt, ahol 360 fokban jól kiforoghatja magát –akár szédülésig- mindenki.

 

via: the awesomer,

modvic

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr522309843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása