Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Rózsaszín kesztyű tánc a mellrák ellen

Rózsaszín kesztyű tánc a mellrák ellen

2010. augusztus 28. - Darqo

Mint remélhetőleg köztudott, a mellrák a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése, ám a korai felismerés, a technika és a kezelési lehetőségek gyors ütemű fejlődése lehetővé teszi a megbetegedések túlnyomó részének gyógyítását. Hazánkban is neves kampányok léteznek az Avon séta vagy az Egészség hídja összefogás képében, ami alkalmanként rengeteg embert mozgat meg, illetve hívja fel a figyelmet a téma fontosságára. Létezik azonban más megközelítés is, ami a könnyed hozzáállásból, a vidámságból fakadóan még több emberhez juttathatja el a megfelelő információt. A YouTube egyik üdvöskéje manapság -azt hiszem joggal- a Pink Glove Dance, melyben az oregoni Providence St. Vincent Medical Center mintegy 200 munkatársa táncol önfeledten Jay Sean „Down” című slágerére. A videó futótűzként terjed, több mint 11 millió ember látta már szerte a világon és olyan neves tévécsatornák is bemutatták, mint a CNN, ABC World News Charles Gibsonnal, Fox & Friends, a Fox News Network nemzeti reggeli show-ja, valamint több mint 100 helyi televízió szerte az országban.

Minden a Medline, az ország legnagyobb magánkézben lévő orvosi eszközöket gyártó- és forgalmazó cég vállalati irodájába vezethető vissza. Az elmúlt öt évben a Medline csaknem fél millió dollárt adományozott arra, hogy az oktatást és ingyenes mammográfiai vizsgálatokat támogassák, de szerették volna, hogy az emberek többet beszéljenek a mellrákról és a korai felismerésének fontosságáról. Első körben a kampány csak a rózsaszín kesztyűkről szólt, minden egyes eladott darab árából 1 dollárt adományoznak a National Breast Cancer Foundation számára, aztán rájöttek, hogy önmagában ez még sajnos nem elég; lehet akármilyen rózsaszín az a kesztyű, ha az emberek nem tudnak kampányról. Aztán jött az isteni szikra, valamelyik kreatív ember fejéből kipattant az ötlet, hírverés gyanánt a YouTube tökéletes megoldás lehet (kis hazánknak van még mit tanulni ezen a téren), kellene valami vicces, valami kedves, egyszerű és hétköznapi. A tánc mellett döntöttek, a dolgozók pedig szívesen vállalták a feladatot. A végeredmény a videóból kiderül. Szeretem! (A találatot köszönjük Vitkolczi Ildikó barátnőnknek!)

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr352253854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása