Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Falra írt szerelmeslevél – Steve Powers

Falra írt szerelmeslevél – Steve Powers

2010. augusztus 05. - Darqo

Már többször próbáltunk kiállni amellett a gondolatmenet mellet, hogy a graffiti kifinomult formája vagy nevezzük inkább streetartnak olyan művészeti értékkel bír, ami az egyszerű, utcán sétáló ember számára is napi szinten adagolja a kultúrát. Úgy simul bele a tudatalattiba, hogy közben észre sem vesszük, ingyenjegyünk van egy állandó városi kiállításra olyan művészek alkotásait nézve, akik ugyan kevésbé elismert módon, de emberközelibbé, hétköznapivá teszik a művelődés lehetőségét.

Az 1968-as születésű, karrierjét graffiti művészként kezdő Steve Powers aka. ESPO 2009-ben tért haza szülővárosába, Philadelphiába, hogy egy egészen egyedi megközelítésben (A Love Letter For You projekt) vegyen részt a Philadelphia Mural Arts Program városfelújítási kezdeményezésében. Humort és egyben társadalomkritikát közvetítő szerelmeslevelet írt a falakra, illetve háztetőkre 1200 spray, 800 gallon festék és a legendás ICY klub 20 szakképzett, legtehetségesebb graffitise segítségével több mint 50 alkotáson és 1 teljes évet felemésztő munkafolyamaton keresztül a nyugat-philadelphiai Market Street mellett épült vasútvonal mentén. A városnak ugyan 2800 festésre alkalmasnak ítélt fala van, de a mostani félszáz kiválasztásánál az volt az egyik legfőbb szempont, hogy a várost kelet-nyugati irányban átszelő magasvasútról jól látszódjanak az alkotások. Ezzel nemcsak a napi 160 ezer ingázó művelődését biztosítják, hanem a leromlott környéken élők mindennapjait is szeretnék feldobni.

És bár az emberek még mindig jobban szeretik a tévéből ránk ömlesztett nímand celebeket, azért remélhetőleg ez a tendencia idővel változni fog és az idáig nem helyén kezelt kultúrát, illetve az önmegvalósító, mégis közműveltető alkotómunkásokat is legalább annyira fogják értékelni mint a naponta becumizott szemetet! Steve Powers egy nagyon jó példa a miértekre…

via: designporn, fidelio, offline

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr982201160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása