Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Időtlen loft toronyórákkal, láncok nélkül...

Időtlen loft toronyórákkal, láncok nélkül...

2010. június 21. - Mocca

Loftmánia szágánk mai kiadásának főszereplője a Brooklyn híd és a New York-i kikötő tőszomszédságában 1915-ben felépített ClockTower, ami egy ideig az Egyesült Államok legnagyobb öntött beton építménye is volt. Az épületben eredetileg egy kartondoboz gyár működött, majd a terület ingatlanfejlesztője David Walentas, a DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass) atyja a munkaügyi Minisztérium hivatalait költöztette ide, 1998 óta viszont már egy 124 lakásos társasházként funkcionál.

Namost, van egy számomra jelen pillanatban nem annyira jó, remélem másoknak annyival jobb hír: A képen is látható legfelső, három emeletes óratorony ugyanis most éppen eladó! (A poszt 2010-ben íródott. A szerk.)

A paraméterek: 278 négyzetméteres földszint nyitott nappalival, étkezővel, konyhával, 213 négyzetméteres második emelet, három óriási hálószobával és egy 92 négyzetméteres nyitott tetőtér.

A szinteket egy úgynevezett úszó lépcsőház, kényelmesebbeknek egy üvegfalú lift köti össze. A tetőtérbe a napfény pedig 4 darab, ma is pontosan működő üveg toronyórán keresztül (is) érkezik.

Hogy a piszkos anyagiakról is essék szó, bárki, aki könnyek nélkül ki tudja csengetni a rekord vételi árat, ami szerény 25 000 000 $, elmondhatja magáról, hogy egy pazar láncnélküli toronyórával azért gazdagabb lett.

via: twistedsifter

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr812098860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása