Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Perverzió vagy kortárs design?

Perverzió vagy kortárs design?

2010. február 24. - Mocca

A fehérorosz származású Dzmitry Samal tanulmányait hazájában, majd Olaszországban és Franciaországban végezte. Mesterdiplomájával a zsebében, amit a milánói Scuola Politecnica di Design egyetem befejezése után kapott kézhez, azonnal létrehozta saját cégét a Samal Design-t. Olyan francia, olasz és amerikai tervezőkkel kooperált, mint Stil Bertone, Mixelles vagy az Idestyle, valamint koncepcióit beválogatták a Mitsubishi és a Mazda formatervezési versenyeinek döntőibe is.

Több nagy design meetup visszajáró vendége, állandó résztvevője a párizsi, minszki, tokiói vagy helsinki-i konferenciáknak. Két éve az a megtiszteltetés érte, hogy felkérés érkezett a régi campustól, tervezési technika előadások megtartására.

Egyik legújabb munkáját a testbútorokat meglehetősen vegyes kritikával fogadta a szakma. Volt olyan vélemény amelyik egyenesen ijesztőnek aposztrofálta, általában azonban elismerő csettintésben volt része. Saját definíciója szerint ez a kollekció egyfajta progresszív ötvözete a retró és a futurisztikus stílusnak.

Személy szerint nem tudom eldönteni, hogy egy kísérletező kedvű zseni perverzitásáról vagy a kortárs design új utakat kereső manifesztációjáról van- e szó. Az azonban tény, hogy ez a formavilág übereli a hazai lakberáruházak meglehetősen fantáziamentes kínálatát. Testbútor sagánk első felvonása itt olvasható.

via: Samaldesign 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr451786118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása