Blogger barátok


baantal.jpg mentalien.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Csillagképek - Az égbolt felfedezése

Csillagképek - Az égbolt felfedezése

2019. november 14. - Darqo

big-dipper-2954237_960_720.jpg

Évszaktól függetlenül imádom a csillagos eget bámulni. Minél kellemesebb a hőmérséklet és minél távolabb vagyok a nagyvárosoktól és a fényszennyezéstől, annál nagyobb kedvvel űzöm ezt a foglalatosságot. Ilyenkor nem számít az idő, képes vagyok órákat eltölteni a különböző érdekességek felfedezésével.

Ilyenkor minden relatívvá válik, felmerülnek az élet nagy kérdései a létezésről, létünk értelméről vagy értelmetlenségéről, jelentékenységről és jelentéktelenségről, és közben enyhül, néha szünetet tart a folytonos szorongás is, úgyhogy számomra az égbolt kémlelése gyógyírként szolgál.

csillagkepek-az-egbolt-felfedezese_1.jpg

Nézem a repülőket, a műholdakat, keresem az ufókat, és ilyenkor mindig felkutatom a Nagy Göncölt, amely az egyetlen csillagkép, amit ismerek. Legalábbis idáig ez volt. A vágy, hogy többre is ráleljek és felismerjek, mindig megvolt, de nem tettem különösebb lépéseket. Persze manapság már van profi applikáció a telefonomon, de pillanatnyi örömöknél többet sosem tudott adni, nem vett rá a tényleges megismerésre.

Aztán a közelmúltban szembejött velem Klaus M. Schittenhelm Csillagképek - Az égbolt felfedezése című albuma és minden megváltozott. A Cser Kiadó gondozásában megjelent könyv olyan egyszerűen, könnyedén, informatívan és szemléletesen mutatja be a különböző csillagképeket és még ennél is többet, hogy képtelen voltam letenni, az első délután pillanatok alatt elrepült a tanulmányozás és memorizálás közben.

csillagkepek-az-egbolt-felfedezese_2.jpg

Valósághű csillagképek és egyszerű magyarázatok segítenek bennünket abban, hogy könnyen felismerjük a legszebb csillagképeket, meghatározzuk az égtájakat, mindent fontosat megtudjunk a Holdról, a bolygókról és a kísérőikről, a Tejútról, az üstökösökről, hullócsillagokról, mesterséges holdakról és arról is, hogy például hogyan találjuk meg a Nemzetközi Űrállomást. Ha hozzám hasonlóan te is nagyjából a Nagy Göncölt ismerted fel az égen, akkor ez a csillagkalauz neked készült. Imádni fogod!

csillagkepek-az-egbolt-felfedezese.jpg

Klaus M. Schittelhelm - Csillagképek - Az égbolt felfedezése

Tiszta éjszakákon számtalan csillag szikrázik az égen. A Nagy Göncölt könnyen felismerjük, de vajon melyik csillagok tartoznak az Oroszlán vagy a Skorpió csillagképhez?A könyv segítségével gyorsan és biztosan megtalálhatjuk a 25 legszebb csillagképet! Ebben segítenek bennünket a jól áttekinthető csillagtérképek, a csillagképek megtalálását megkönnyítő közérthető magyarázatok, érdekes legendák és történetek, valamint a Hold és a bolygók megfigyelésére vonatkozó tanácsok. Különösen érdekes lehet, hogy az égbolton való tájékozódáshoz léptékként a saját kezünket használhatjuk.

A könyvet ide kattintva vásárolhatjátok meg.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr6815303360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.