Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ornamentika

Ornamentika

2019. október 10. - Darqo

ornamentika-nepek-korok-diszitoelemei-2-kiadas.jpg

Te tudod vagy gondolkodtál már azon, hogy kedvenc mintáid, az épületek, ruhák vagy bármilyen más dolog díszítőelemei honnan származnak? Én sokszor, de egészen mostanáig nem néztem utána behatóbban ennek a témának. Azonban abban a pillanatban, hogy felfedeztem Owen Jones könyvét, amelyből minden ilyen irányú kérdésemre választ kaphatok, egyből éreztem, hogy hiányzott egy ehhez hasonló kiadvány az életemből.

Egy csecsemőnek minden vicc új, így gyermeki örömmel lapozgatom minden nap a Cser Kiadó jóvoltából már második kiadását megélő Ornamentika - Népek, korok díszítőelemei című testes és tartalmas könyvet, amely egy egyedülálló gyűjtemény több mint 2300 klasszikus mintával, és amely ráadásul 1856-ban jelent meg először eredeti nyelven.

ornamentika-nepek-korok-diszitoelemei-2-kiadas_2.jpg

Owen Jones könyve tényleg döbbenetesen sok mintát mutat be az olvasónak, így csak lassan érdemes haladni vele, hogy az apró változásokat, fejlődést vagy éppen visszalépést felfedezhessük a különböző népek mintáiban. A könyv részletesen bemutatja a barbár törzsek, az ókori egyiptomi, asszír, perzsa, görög, pompeji, római, a középkori bizánci, az arab, török, mór, perzsa, indiai, hindu, kínai, kelta és a reneszánsz kori díszítőelemeket, és ha ez még nem lenne elég, egy olyan fejezet is helyet kapott ebben a végtelenül inspiráló könyvben, amely leveleket és virágokat mutat be, további ötletek kidolgozásához.

ornamentika-nepek-korok-diszitoelemei-2-kiadas_3.jpg

Számtalan felhasználási lehetőség rejlik a könyvben, az egyszerű kíváncsiskodók, téma iránt érzékeny olvasók is hosszú órákig, sőt napokig, hetekig gyönyörködhetnek a csodálatos mintákban, miközben mindent megtudhatnak a különböző népek díszítőelemeiről, de azok, akik valamilyen kreatív tevékenységet folytatnak, olyan ihletforrást kaphatnak a könyvtől, amely felbecsülhetetlen értékkel bír, így mindenkinek érdemes beszereznie belőle egy példányt! Én bizony tankönyvként adnám az iskolákban!

ornamentika-nepek-korok-diszitoelemei-2-kiadas.jpg

Owen Jones - Ornamentika - Népek, korok díszítőelemei

Ösztönző hatású forrásmű az építészeti díszítőmotívumokról

- A viktoriánus Anglia egyik legnagyobb hatású gyűjteménye, amelyet a kor jeles tervezője, az 1851-es londoni Nagy Kiállítás egyik vezető építésze, Owen Jones írt.

- Több mint 2300 eredeti színes metszet szemlélteti a díszítő stílusok széles választékát, az ókori Egyiptomtól Görögországon át Kínáig és az Erzsébet-kori Angliáig.

- Owen Jones korszakalkotó munkája - amely William Morristól Frank Lloyd Wrightig számos díszítőművészt és építészt inspirált - Iain Zaczek modern kommentárjaival - magyar nyelven 2004-ben jelent meg a Cser Kiadónál. A nem szűnő érdeklődés miatt a könyvet változatlan formában jelentetjük meg.

A könyvet ide kattintva vásárolhatjátok meg.

 

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1415207624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása