Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Alkoss szabadon a Manzárd Café X BAANTAL workshopokon!

Alkoss szabadon a Manzárd Café X BAANTAL workshopokon!

2019. október 07. - Darqo

clay-4213487_1920.jpg

Időről időre próbálkozunk valami saját kezdeményezéssel. Az elmúlt években hazai, ismeretlen, kezdő művészeket bemutató poszt-és kiállítássorozattal, ruha-és lakásdekoráció-kollekcióval, a kifejezetten erre a célra létrehozott Manzárd Café online bolttal, vagy éppen Manzárd diszkóval is jelentkeztünk már a valódi kávézó indításáig eltelő időszakban. A legújabb kezdeményezésünk pedig egy workshop-sorozat, melynek megálmodója és megvalósítója a Manzárd Café társszerkesztőként is jelen lévő Antal BAANTAL Balázs művész, designer. A folytatásban az első 2 workshopunkról, az Agyagos workshopról és az Akvarellfestő workshopról olvashatsz bővebben.

Az elkövetkező hetekben, hónapokban (években?) különböző témákban indítunk majd kiscsoportos foglalkozásokat magánembereknek, ahol a festészet, és a design színes és változatos világában lehet elmerülni. Céges csapatépítésekre is van lehetőség, Balázs október elején immár a második foglalkozást tartotta a Prezi csapatának! Ezeken az izgalmas, tematikus workshopokon használati tárgyakat készíthettek majd agyagból, de lehetőség nyílik saját ötleteitek megvalósítására is, sőt, különböző tanfolyamokon elsajátíthatjátok majd az egyes festési, formatervezési technikák alapjait is.

Első körben a szabadságé a főszerep, ugyanis az "Agyagos workshop" keretein belül Balázs segítségével, a fantáziátokat teljesen szabadon eresztve azt készíthettek, amit csak akartok a rendelkezésre álló 3 kilogramm agyagból. Ez lehet, hogy hirtelen nem mond semmit, de ekkora mennyiségű agyagból rengeteg apróbb dísztárgy, például körülbelül 80-90 db karácsonyfadísz (mindjárt karácsony!), vagy éppen 10-15 db kávéscsésze, vagy 3-4 db nagy méretű tányér vagy müzlis tál készíthető! Ha már az ünnepeknél tartunk, a workshop segítségével akár elkészítheted a teljes családi-és baráti kör személyes karácsonyi ajándékát! De ez csak egy ötlet a sok közül.

Az első, 10 fős, októberi turnus pillanatok alatt betelt, úgyhogy elindítjuk a második turnusra a jelentkezést. A jelentkezők november 4. és november 25. között, 4 alkalommal tudják megvalósítani az ötleteiket, de a nagy érdeklődésre való tekintettel valószínűleg további időpontokat is meghirdetünk majd.

Az Agyagos workshop leírása alatt találjátok meg az Akvarellfestő workshop részleteit, ezen a foglalkozássorozaton Balázs bevezet titeket az akvarellfestés alapjaiba és rejtelmeibe.

A további részletekről Balázs írt nektek egy pontos összefoglalót:

clay-690404_1920.jpg

Agyagos workshop

Tárgytervezőként azt vettem észre a sok éves “workshopos/oktatói” munkám során, hogy a tanulás és gyakorlás lehetősége a legtöbb hasonló témában nem adott. Általában 3 órád van elkészíteni egy tárgyat a tematikának megfelelően, ami természetesen lehet nagyon jó, feltölthet, kikapcsolhat, lehet tőle sikerélményed. Azonban rendszerint kimarad a tanulás lehetősége, a technikák és munkafolyamatok, vagy az anyag mélyebb megismerése, vagy a készítendő tárgy tökéletesítése.

Ha te is szeretnél tanulni, vagy mélyebben beleásnád magad a kerámia készítés rejtelmeibe, ha szeretnél kipróbálni változatos technikákat, ahol saját magad mázazhatsz, vagy kipróbálnál más dekorációs lehetőségeket, és teljes mértékben Te magad szeretnéd elkészíteni akkor olvass tovább. Jönnek a havi rendszerességgel indított tanfolyam részletei:

Rengeteg lehetőség rejlik az agyagban, a határ a csillagos ég, ezért ennek a workshopnak nem lesz tematikája, pontosabban Te magad fogod azt meghatározni. Azt készítesz, amit csak akarsz és én segítek Neked a megvalósításban, hiszen a kézzel építés technikájával szinte mindent el tudsz készíteni a csészéktől, tányéroktól kezdve a figurákon át, egészen a dekorációs tárgyakig. De lehetőséged van arra is, hogy közösen találjunk ki egy témát, amit megelőzhet egy kis közös kutatói munka, az ötletek felvetése, és megvalósítása. Végeredményben az alkotás mellett folyamatos konzultáció folyik a workshop ideje alatt, akár saját témát hozol, akár kitalálunk egyet. Ha még soha, vagy nagyon régen dolgoztál agyaggal, ne aggódj, mert az alapokat átvéve és gyakorolva is létre tudsz hozni szuper alkotásokat.

Mit adhat neked, ha eljössz?

Először is, teljes mértékben saját magad által készített tárgyakat, emellett fontos, hogy a tanulás lehetőségét, más irányú gondolkodást. Javítani fogja a szépérzékedet, a formaérzékedet, máshogy tekinthetsz a körülötted lévő világra, és térre. Jelentheti számodra a kikapcsolódást, megnyugvást a hétköznapi stressz ellen, a flow és az én-idő élményt, hiszen itt nem kell sietned. De lehetőséget nyújt komolyabb méretű vagy szerkezetű tárgyak létrehozására is. Felszerelt, autentikus kerámia műhelyt, igazi „kerámiás” mázakkal és anyagokkal. A felhalmozott tudásomat és profi segítséget, a tapasztalatomat és a humoromat. :D Valamint vendégem vagy kávéra, teára, gyümölcsökre vagy egészséges rágcsákra.

Mennyibe kerül, mikor és hol lesznek az alkalmak?

30.000 Ft/hó, vagyis 4 alkalom. Egy alkalom 3 órás, 18.00-21:00 óráig. Ebben benne van a profi szakmai segítségem, a teljesen felszerelt műhelyhasználat, valamint 3 kg agyag, a mázak és engóbok valamint a kétszeri égetés.

Ezzel a 3 kg agyaggal Te gazdálkodsz, arra és úgy használod fel, ahogyan csak szeretnéd. Mire lehet elég ennyi anyag? Nem könnyű számszerűsíteni, a technikától és a képességeidtől is függ, de akár 10-15 db kávéscsésze, vagy 3-4 db nagy méretű tányér vagy müzlis tál, vagy rengeteg (kb 80-90 db) karácsonyfadísz, és még sorolhatnám.

Mi történik, ha elfogy az agyagod 1 hónapon belül?

Újra töltheted a „készletet” kilogrammonként 1.990 Ft-ért. Ebben az árban minden benne van, vagyis mindkét égetés, a mázak és földfestékek.

Mi történik, ha nem fogy el 1 hónapon belül?

Továbbgörgeted a megmaradt mennyiséget, amennyiben felhasználod, akkor az értéke levonódik a következő hónap befizetett összegből, vagy becseréled újra, vagy kipótolod és így az 1 havi mennyiség mindig a rendelkezésedre fog állni.

Mikor és hol lesz a foglalkozás?

Minden hónapban, hétfői napokon 18:00-21:00 óráig. (első alkalom november 4., hétfő)

Arra kérlek, úgy kalkulálj, ha a naptári napokból adódóan 5, vagy 3 hétfő lenne egy hónapban, akkor annak megfelelően, arányosan nő ill. csökken a havi ár.

Helyszín: Fórum Fabrika, 1113 Budapest, Karolina út. 16.

(Jó a parkolási lehetőség, de könnyen elérhető BKV-val is: 61-es, 17-es villamos, 212 busz)

Milyen anyagokkal dolgozunk?

4 féle különböző állagú és színű agyaggal dolgozunk, legalább 5 féle máz áll a rendelkezésedre, - mindkettőt szeretném bővíteni, vagy újdonságokkal cserélni a tanfolyam előrehaladtával - és lehetőséged lesz úgynevezett engóbbal is dolgozni, ami tulajdonképpen színezett földfesték, teljesen alkalmas a tárgyak égetés előtti festésére.

Hogy zajlanak az égetések?

Az elkészült kerámiádat kétszer kell égetni, először 950 °C-on, majd 1.000-1.050 °C-on. Miután elkészültél, a tárgyakat ki kell szárítani, és meg kell várnunk, míg a kemencénk tele lesz, és ugyanez vonatkozik a mázas égetésre.

Hogyan tudsz részt venni a foglalkozáson?

A foglalkozáson előre utalással, tudod biztosítani a helyed, csak akkor, ha a 4 alkalmat befizeted minden hónap első alkalmáig, vagyis minden hónap első hétfőjéig.

Természetesen ha már befizetted az összeget, de nem tudsz eljönni, az sem gond. Ha a kezdés előtt 24 órával mondod le, az alkalmad tovább gördül a következő alkalomra, tehát nem veszik el a pénzed.

Amennyiben a 24 órán belül mondod le az alkalmat, akkor a fele befizetett napi díjat (3.750 Ft) tudod tovább vinni. Ha egyáltalán nem szólsz, akkor az alkalmad elveszett.

Ez a „szabály” rám is vonatkozik. Tehát, ha valamilyen oknál fogva nem érnék rá és le kell mondanom az órát, az továbbgördül. A te alkalmad soha nem veszik el, mindig tovább hozhatod a részvételed.

Az első alkalom november 4. hétfő. 4 alkalmunk lesz, helyedet akkor tudod biztosítani, ha utalásod október 31-ig megérkezik, ezt követően, ha esetleg mégsem tudsz jönni, és a fent meghatározott időben jelzed nekem, az alkalmad továbbgördül.

Hol tudsz jelentkezni?

Jelentkezésedet és kérdéseidet ezen az e-mail címen tudod feltenni:

baantal.workshops@gmail.com

Valamint csatlakozz a Baantal Workshops Facebookos csoporthoz, ahol még több részletet tudhatsz meg, valamint elsőként értesülhetsz különböző kedvezményekről vagy speckó tartalmakról, pl. "knowhow" videókról, illetve új workshopokról: https://www.facebook.com/groups/903855613323473/

Facebook oldalam: https://www.facebook.com/BaantalDesign/

 

baantal_akvarell_workshop.jpg

Akvarellfestő tanfolyam

Az elmúlt években rengetegszer tapasztaltam a foglalkozásaim során, hogy a fejetekben ott van, amit szeretnétek festeni, de mikor a papírhoz vagy más anyaghoz nyúltok kevésbé tudjátok azt megvalósítani, életre kelteni…vagy jók vagytok másolásban, de szeretnétek önállóbb alkotást létrehozni, viszont valamiért nem mertek, vagy csak egyszerűen nem tudjátok hogyan lehetne ezt valóra váltani.

Ezért is döntöttem úgy, hogy a több mint 6 éves „workshopos” és „tanítói” múltamat összemosom, és elindítok egy saját tanfolyamsorozatot. Ennek a sorozatnak az egyik állomása az akvarellfestés, ahol olyan tudást kaphatsz, amit a későbbiekben a saját alkotásaidban is fel tudsz használni.

Miről szól a 4 alkalom? Mit adhat Neked?

Ez a tanfolyam a tanulásról szól, az ecsetkezelésről, arról hogy megismerkedj az akvarellfestés technikájával és annak sajátosságaival. A légiességgel vagy éppen a határozott és pontos kontúrokkal. Nem arról, hogy ennyi idő alatt megtanulsz majd festeni, hiszen ahhoz sok-sok gyakorlásra van szükséged, amihez viszont rengeteg motivációt kaphatsz, ha részt veszel a képzésben. Annak érdekében, hogy minél magabiztosabb legyél, az alkalmak során a fókuszt mi is a gyakorlásra helyezzük. Megnézzük majd, hogyan működik a festék, belemegyünk a színkeverés rejtelmeibe, de kipróbálhatsz többféle papírt is, és biztosan fogunk konkrét kép után, valamint összeállított csendélet tanulmányozása alapján festeni, vizsgálódni fogunk a fényről és tónusokról.

Sokat tanulhatsz, fejlődhetsz, magabiztosabb lehet az ecsetkezelésed, és más szemmel tekinthetsz majd a körülötted lévő színekre, formákra vagy akár a térre. Azonban mindenképpen tudnod kell, hogy csak rendszeres gyakorlással tudod ezeket a képességeket kiterjeszteni.

Mikor és hol lesz a foglalkozás?

4 alkalom:

2019.11.06. szerda, 18:00-21:00

2019.11.13. szerda, 18:00-21:00

2019.11.20. szerda, 18:00-21:00

2019.11.27. szerda, 18:00-21:00

Helyszín: Fórum Fabrika, 1113 Budapest, Karolina út. 16.

(Jó a parkolási lehetőség, de könnyen elérhető BKV-val is: 61-es, 17-es villamos, 212 busz)

Mennyibe kerül?

A 4 alkalmas workshop ára: 29.900 Ft

Ez az ár tartalmazza:

  • - profi korrekciót, szakmai segítséget,
  • - minden eszközt, papírokat, ecseteket, akvarell festékeket és akvarell ceruzákat,
  • - műhelyhasználatot.

+ Vendégeim vagytok egészséges ropogtatni valóra, limonádéra és teára.

+ Ajándékot is kaptok: 1 akvarell ecsetszettet.

Amennyiben szeretnél saját eszközökkel dolgozni, arra is van lehetőség, ebben az esetben 5.000 Ft-tal kevesebbet kell fizetned.

Hogyan működik a jelentkezés? Mi a feltétele a részvételnek?

A jelentkezésed az előleg (15.000 Ft) vagy a teljes összeg (29.900 Ft, saját eszközhasználat esetén 24.900 Ft) megérkezésével válik teljessé, amennyiben csak előleget fizettél, a fennmaradó összeget a workshop első napján személyesen rendezheted. Banki utalással vagy PayPal számlára is fizethetsz.

Figyelem! A jelentkezésed csak akkor tudom elfogadni, ha az utalásod megérkezett. Ezért az utalások beérkezésének sorrendjében válik részvételed teljessé. Kérlek, ügyelj arra, hogy a kezdés előtt legkésőbb 1 héttel (2019.10.30-ig) megérkezzen az összeg.

Mi történik akkor, ha befizetted az összeget, de mégsem tudsz eljönni?

A workshopot természetesen lemondhatod. Amennyiben a kezdés előtt 5 nappal (2019.11.01-ig) lemondod, az előleget - vagy amennyiben teljes összeget utaltál - visszakapod. Ha a workshop kezdete előtt 5 napon belül mondod le, az előleg összegét sajnos már nem áll módomban visszafizetni, de felhasználhatod egy következő workshopomra.

Hol tudsz jelentkezni?

Jelentkezésedet és kérdéseidet ezen az e-mail címen tudod feltenni:

baantal.workshops@gmail.com

Valamint csatlakozz a Baantal Workshops Facebookos csoporthoz, ahol még több részletet tudhatsz meg, valamint elsőként értesülhetsz különböző kedvezményekről vagy speckó tartalmakról, pl. "knowhow" videókról, illetve új workshopokról: https://www.facebook.com/groups/903855613323473/

Facebook oldalam: https://www.facebook.com/BaantalDesign/

 

 

A jelentkezéssel az említett feltételeket elfogadod.

A jelentkezéssel hozzájárulsz adataid az Európai Unió jogszabályban foglaltak szerinti kezeléséhez, adataidat csak jelentkezéshez használjuk, azt harmadik félnek nem adjuk ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr515185374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása