Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Design Hét 2019 - Fókuszban a FLOW

Design Hét 2019 - Fókuszban a FLOW

2019. szeptember 30. - Darqo

unnamed.png

Idén október 4–13. között, immár tizenhatodik alkalommal várja az érdeklődőket a Design Hét Budapest fesztivál – a korábbi évek gyakorlatához hasonló felépítésben, de számos újdonsággal. Mi már nagyon várjuk!

A Design Hét Budapest fesztivál Magyarország legnagyobb designeseménye, melynek fő célja a szemléletformáláson túl a tervezők és vállalkozások közötti együttműködések ösztönzése és ezáltal a hazai design-ökoszisztéma gazdasági szerepének erősítése.

Az idei fő téma: FLOW

Designerek és vállalkozók szoros együttműködése egy magasabb cél: az erős és nemzetközi piacon is versenyképes design-ökoszisztéma megteremtése érdekében, melynek minden tagja hisz önmaga, a vállalkozása és a társadalom fejlődésében, valamint ezért egymást segítve tenni is hajlandó – ez az a FLOW állapot, amelynek elérésére törekszünk, és ehhez kíván hozzájárulni a Design Hét Budapest is a maga eszközeivel. A FLOW témájához kapcsolódó Design Hét Budapest-programok célja kettős: egyrészt szeretnék megkönnyíteni a gazdasági döntéshozók és designerek közötti kapcsolatteremtést, valamint elősegíteni a designerek szerves integrálódását a vállalkozói közegbe, másrészt szeretnék a nagyközönség számára minél több programon keresztül megtapasztalhatóvá tenni, hogy a design alkalmazása nem csak vállalati szinten jelentős tényező, hanem az életünket gazdagító, szebbé és tartalmasabbá tevő élmény. Ennek érdekében számos közösségépítő eseményre kerül sor a Design Héten: lesznek workshopok, gyermekprogramok, társadalmi felelősségvállalásról szóló események, networking programok, kerekasztal-beszélgetések és designjóga is.

Díszvendégek: a balti országok

A Design Hét Budapest díszvendégei 2019-ben a balti országok: az Észt Köztársaság, a Lett Köztársaság és a Litván Köztársaság. A három állam természetközeli szemléletmódja, designereik hagyományokat tiszteletben tartó és egyben megreformáló attitűdje, az új technológiák, anyagok és más innovációk gyors adaptálása, valamint az élet mind nagyobb részét átszövő digitalizáció olyan gyorsan változó és rendkívül inspiráló design-ökoszisztémát teremtett az elmúlt időszakban a balti országokban, amely több szempontból is párhuzamba állítható hazai példákkal, illetve módot ad a tapasztalatcserére. A friss észt, lett és litván designeredményeket kiállításon és workshopokon mutatják majd be a szervezők.

Gazdaságélénkítő programok

Több hangsúlyosan gazdaságélénkítést célzó  programmal is várják majd az érdeklődőket a szervezők. Egy többnapos, kifejezetten a kreatívipari kis- és középvállalkozások igényei szerint összeállított előadás-sorozat keretében szakértők adnak majd választ a leggyakrabban felmerülő stratégiai, finanszírozási, kereskedelmi, szerzői jogi, illetve kommunikációt érintő kérdésekre. A vállalati döntéshozókat célozza meg az a jó gyakorlatokat bemutató előadás-sorozat, melynek során sikeres hazai vállalkozások avatják be az érdeklődőket a design stratégiai alkalmazásának előnyeibe, saját tapasztalataikat osztva meg a jelenlévőkkel. Idén is megrendezik a Service Design Day programot, mely a stratégiai tervezés és a design kapcsolatát példákkal szemléltető előadás-sorozat és workshop, emellett sor kerül az idén tizenegyedik alkalommal odaítélt Design Management Díjak átadására is, amivel a designmenedzsment-szemléletű vállalatirányítás sikeres gyakorlatait ismeri el a Magyar Formatervezési Tanács.

Állandó programok és vidéki események

Visszatérnek a Design Hét Budapest állandó programelemei is: a designerek műhelyeibe betekintést engedő Nyitott Stúdiók, a város érdekes helyszíneire kalauzoló Design Túrák, az idén negyven éve alapított Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj átadása – mindkét elismeréshez kiállítás is kapcsolódik –, valamint ez alkalommal is megrendezik a kreatívipari felsőoktatási intézmények platformját, a „Hova tovább?” iskolabörzét. Bővül a vidéki partnervárosok köre is: a korábbi években már nagy sikerrel csatlakozott Debrecen, Győr, Pécs és Sopron városa mellé új belépőként Eger városa is társul, így 2019-ben öt vidéki városban már biztosan lesz a helyi designerek, intézmények és vállalkozások közötti kapcsolatteremtést elősegítő Design Hét.

A Design Hét Budapest védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács.

Bővebb információt az alábbi oldalakon találsz:

www.designhet.hu

https://www.facebook.com/budapestdesignweek/

www.mft.org.hu

60741970_2313482048721348_3288641378917023744_n.png

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7515160712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása