Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

HATÁRTALAN DESIGN 14. madeinhungary + 7. MeeD

HATÁRTALAN DESIGN 14. madeinhungary + 7. MeeD

2019. május 31. - Darqo

hatartalan_design01.png

Ma nyílik a cseh, francia, lengyel, magyar, német, olasz, osztrák, portugál, román, spanyol, szlovák és svájci designerek munkáiból rendezett design kiállítás az Új Budapest Galériában, a Bálnában.

Immár tizennegyedik alkalommal, első ízben nemzetközi fesztiválként, a Magyar Fesztiválszövetség és az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) szervezet tagjaként szervezi Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész a régió egyik legjelentősebb design eseményét, a Határtalan Design, 14. madeinhungary + 7. MeeD kiállítást és találkozót.

A válogatásban 12 ország 147 – köztük számos hazai és nemzetközi díjat nyert – designer tárgyai kapnak helyet. A kiállításon cseh, lengyel, német, olasz, osztrák, román, svájci, szlovák és – első ízben – francia, portugál és spanyol alkotók által jegyzett bútorok, lakástextilek, dizájntárgyak is láthatók. A tavalyi siker folytatásaként jeles kurátorok válogatásában 12 ország különböző generációit és stílusirányzatait képviselő ékszertervezők alkotásait is láthatók, melyhez kapcsolódóan ezúttal a pilseni Ladislav Sutnar Faculty of Design and Art of the University of West Bohemia Metal and Jewel tanszékén készült művek állnak a fókuszban.

A kiállítás külön egységeként ismerkedhetnek meg a látogatók a különböző design- és művészeti egyetemek hallgatóinak munkáival, és az immár negyedik alkalommal megvalósuló – közel húsz textiltervező és három kivitelező együttműködésében létrejött – TEXHIBITION projekt legfrissebb eredményeivel.

A kurátorok kifejezett szándéka, hogy a különböző generációhoz tartozó designerek tárgyain keresztül bemutassák a különféle régiók sajátosságait, az alkotók pozitív egymásra hatását, a tárgy- és formatervezés sokszínűségét, frissességét. Az aktuális trendek figyelembevételével megalkotott, sorozatgyártott és kisszériás tárgyak mellett egyéni látásmódot tükröző alkotói darabok is helyet kapnak.

Az eseményhez kapcsolódóan idén harmadik ízben kerül sor a Határtalan Design Díj átadására. Az elismerés célja, hogy felhívja a figyelmet a tárgykultúra kulturális és gazdasági hatására, a mecenatúra jelentőségére. A Díjhoz a CIG Pannónia Első Magyar általános Biztosító Zrt. ajánlott fel jelentős támogatást.

Busa Zoltán, a vállalat vezérigazgatója elmondta: „A CIG Pannónia által képviselt vállalati értékek és célok összhangban állnak a Határtalan Design Díj irányelveivel. Az elismerés lényege, hogy felhívja a figyelmet a designban rejlő lehetőségekre, a tehetségek pártfogásának jelentőségére. Az innováció és az egyéni igények teljesítése vállalatunknál a professzionális szolgáltatásnyújtáson keresztül megy végbe. Külön öröm számunkra, hogy a rendezvény nemcsak a hazai, de a régióban tevékenykedő designerek termékeit is felvonultatja, hiszen társaságunk is számos európai országban jelen van.”

Helyszín: Új Budapest Galéria (Bálna), 1093 Budapest, Fővám tér 11–12.

Időpont: 2019. május 31. – június 23.

 

Bővebb információkat az alábbi elérhetőségeken találsz:

http://madeinhungary-meed.hu/

https://www.facebook.com/madeinhungaryMeeD/

https://www.facebook.com/designwithoutbordersbudapest/

hatartalan_design02.png

hatartalan_design03.png

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7714842176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása