Blogger barátok


baantal.jpg mentalien.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Irány a messzi messzi galaxis - Star Wars képregények 2019 tavasz/nyár

Irány a messzi messzi galaxis - Star Wars képregények 2019 tavasz/nyár

2019. május 24. - Darqo

comic-con-2216147_1280.jpg

Bár érthető okokból az elmúlt időszak nagyjából minden területen a Marvel filmes univerzum jelenéről és jövőjéről szól, nem szabad hagyni, hogy kevesebb fény vetüljön olyan kultikus sorozatokra, mint a Star Wars, hiszen rengeteg történés van a messzi-messzi galaxissal kapcsolatban. Idén decemberben érkezik a 9. rész a mozikba, belátható időn belül a Star Wars sorozat is bemutatásra kerül, és természetesen egyre több, a filmsorozathoz kapcsolható könyv és képregény is érkezett/érkezik.

Szokásunkhoz híven ma a közelmúltban megjelent és a következő hónapokban érkező Star Wars képregényekre tereljük a figyelmeteket, hiszen ez az a felület, ahol vizuálisan is visszatérhetünk kedvenc szereplőin idősíkjába, újabb remek történeteken keresztül mélyítve rajongásunkat, vagy éppen új, eddig soha nem látott karaktereket, élőlényeket, világokat fedezhetünk fel, amelyek esetleg még a mozivásznon vagy a tévében is visszaköszönhetnek a jövőben.

A legutóbbi Star Wars képregényajánló óta eltelt időben már 4 újabb kiadvány is megjelent a Szukits Kiadó kínálatában, valamint 4 képregény előrendelhető státuszban van, ez utóbbiak előreláthatólag júniusban és júliusban megjelennek, bár a képregénysorozat rajongói már tudják, hogy általában mindig van egy-két hónapos, izgatott várakozással teli csúszás a megjelenésekben.

A már kapható képregények között újra találkozhatunk Darth Vaderrel, akinek szembe kell néznie élete legfélelmetesebb ellenfelével, a Jedik örökségével, továbbá Darth Maullal, aki egyszerre indít háborút Darth Sidious, Dooku gróf és Grievous tábornok, valamint a Jedik ellen, valamint betekintést nyerhetünk a Jedi visszatérben látott endori csata utáni időszakba, illetve újdonságként még inkább visszaugorva az időben, alaposabban is megismerkedhetünk Mace Winduval, egy olyan történeten keresztül, amelyben hite és harci képességei egyszerre kerülnek próbatétel elé. Az előrendelhető kiadványokban Luke, Han és Leia ismét együtt veszik fel a harcot a zsarnoki Birodalommal, az is kiderül, vajon Darth Vader meddig hajlandó elmenni egy küldetés végrehajtása során, és képes lesz-e kiismerni a Birodalom sötét titkait, és legyőzni ellenségeit, megtudhatjuk, hogy mit kezdenek a felkelők, ha reményvesztett, vesztes helyzetbe kerülnek, valamint Doktor Aphra is komoly bajba kerül és az is meglehet, hogy ezúttal alul marad?

01.jpg

Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura: a Jedik hagyatéka

Jocasta Nu, a Jedi Templom könyvtárosa a tisztogatás után elkeseredett erőfeszítéseket tesz azért, hogy megmentse a könyvtár maradványait. Vader és a Főinkvizítor azonban nem hagyhatja, hogy sikert arasson. Palpatine a végrehajtóit küldi Jocasta ellen, aki egymagában testesíti meg a Jedi Rend tudását – ezért meg kell őt állítania! De miért adja parancsba, hogy élve kerítsék kézre? Mi az a titkos információ, aminek a védelméért a mester mindent kockára tesz? Mindeközben Vader megtudja, hogy tekintélyes vérdíjat tűztek ki a fejére! Ki merészel szembeszállni a sötét nagyúrral? Valaki át akarja venni a helyét?

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

02.jpg

Star Wars: Darth Maul, a Dathomir fia

Obi-van Kenobi legyőzte fénykardpárbajban, és mestere, Darth Sidious is a sorsára hagyta, de Darth Maul nem adja fel a harcot. A kudarc és az árulás csak feltüzelte bosszúszomját, és végtelen haragjában eltökéli, hogy szembeszáll az egész galaxissal. Darth Maul huttokból, a Fekete Nap bűnözőiből, mandaloriakból és a félelmetes Árnyfivérekből felállítja az Árnyékcsoport nevű bűnszervezetet, és egyszerre indít háborút Darth Sidious, Dooku gróf és Grievous tábornok, valamint a Jedik ellen.

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

03.jpg

Star Wars: Széthasadt Birodalom

Az endori csata után vége szakad Palpatine császár húsz éves rémuralmának. A Felkelők Szövetsége döntő fontosságú győzelmet arat, ám a Birodalom moffjai és régiókormányzói még az uralkodó halála után is ellenőrzésük alatt tartanak fontos rendszereket a Magtól a Külső Gyűrűig – a Birodalmi Hadiflottának köszönhetően. A hatalmi vákuum következtében a moffok egymás ellen fordulnak, ám a felkelők hamarosan rájönnek, hogy a sebzett és széttöredezett Birodalom sokkal veszélyesebb, mint bármilyen fenyegetés, amivel eddig szembe kerültek!

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

04.jpg

Star Wars: Mace Windu: a Köztársaság védelmezője

Ismerjük meg alaposabban a férfit, a mítoszt, a legendát – Mace Windut! Több mint ezer nemzedéken át a Jedik voltak a béke őrzői a galaxisban. De a klónháború kitörésével új szerepben találják magukat: a Köztársaság Hadseregének tábornokai lesznek. Mialatt Mace Windu, a Rend egyik legnagyobb harcosa ütközetbe visz egy kisebb egységet, újra és újra felvetődik a kérdés: képesek lesznek a Jedik elfogadni az új szerepüket? Vagy áldozatául esnek a körülöttük tomboló erőszaknak?

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

05.jpg

Star Wars: Lázadás a Mon Calán

A Lázadók Szövetsége napról napra nő, de a sereg gyarapodásával a gondok is sokasodnak. Képes lesz Leia hercegnő Han Solo és Luke Skywalker segítségével valódi egységbe kovácsolni a különböző frakciókat? A Mon Cala felszabadításáért indított műveletben Leia szinte lehetetlen feladat előtt áll: meg kell nyernie a lázadás számára a megszállt bolygó lakóit – ebben a küldetésben a diplomácia és a protokoll mestere, C-3PO lesz a segítségére! Miközben Han, Luke és Leia egy veszélyes mentőakciót hajtanak végre, C-3PO új szerepet kap. A Birodalom átmeneti meggyengülése vajon lehetővé teszi, hogy a lázadók megszerezzék a végső győzelmet?

Ide kattintva tudod előrendelni.

 

06.jpg

Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura: Lángoló tengerek

Ha lázadás üti fel a fejét a galaxisban, az uralkodó Darth Vadert küldi a zendülés leverésére! A rettegett Darth Vader tudja, hogy a rendet bármi áron fenn kell tartani. Az ő feladata a remény elfojtása, amelyben az inkvizítorok mellett Wilhuff Tarkin támogatására is számíthat. Együttesen kell térdre kényszeríteniük Mon Cala lakóit, hogy megtaláljanak egy Jedit, aki lázadást szít a bolygón. Miközben Mon Cala tengereinek mélyén egyre hevesebb ellenállás bontakozik ki, Tarkin úgy véli, hogy ideje rendezni egy régi adósságát Vader felé – és ezért jóval nagyobb árat kell fizetnie, mint azt valaha is képzelte. Vajon meddig hajlandó elmenni a Sith sötét nagyura a küldetés végrehajtása során? Képes lesz kiismerni a Birodalom sötét titkait, és legyőzni ellenségeit?

Ide kattintva tudod előrendelni.

 

07.jpg

Star Wars: Múló remény

A felkelők megsemmisítették a Halálcsillagot, megerősítették csillagflottájukat, és új támaszpontot alakítottak ki. Felcsillan a Birodalom feletti győzelem esélye – ám Darth Vader bosszút esküszik és megfogadja, hogy az utolsó szálig megsemmisíti a lázadókat! A felkelők azonban korántsem állnak még készen a mindent eldöntő ütközetre. Leia hercegnő veszélyes küldetésre indul, amely során be kell szivárognia Darth Vader csillagrombolójának fedélzetére. Mindeközben a Millenium Falcon egyedül kerül szembe az ellenséges flottával, amelyet a sötét nagyúr személyesen parancsnokol! A szerencse megfordulni látszik, a tegnap még diadalmas felkelők vesztes helyzetben találják magukat – és ha a remény meghal, vajon mi marad számukra?

Ide kattintva tudod előrendelni.

 

08.jpg

Star Wars: Doktor Aphra: Újratöltve

Kedvenc régészünket egykori droidja, Triplazéró zsarolással arra kényszeríti, hogy az általa vezetett bűnszindikátus számára dolgozzon. Doktor Aphra kelepcébe kerül, de így is rengeteg lehetőséget talál rá, hogy széltében-hosszában felforgassa a galaxist, és rengeteg galibát okozzon. Ám egy alkalommal komoly bajba kerül: be kell szivárognia a Felkelők Szövetségének egyik titkos támaszpontjára, amelynek Hera Syndulla a parancsnoka. Nem elég, hogy a tábornok hajszát indít utána, feltűnik régi ellensége is: Tolvan százados, a Birodalom tisztje, aki bosszút esküdött ellene. Doktor Aphra híres róla, hogy mindig kijátssza az ellenfeleit – de meglehet, hogy ez alkalommal ő marad alul!

Ide kattintva tudod előrendelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5414847416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.