Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Méhek, mézek nagykönyve

Méhek, mézek nagykönyve

2019. április 12. - Darqo

mehek-mezek-nagykonyve-gyogyito-kincsek-a-kaptarbol00.jpg

A méhek fogyása aggasztó méreteket ölt, ezt a tényt egyre többen hangoztatják, de sajnos még mindig nem érdekli különösebben az embereket ez a probléma, pedig a képlet nagyon egyszerű, ha méhek kihalnak, nem csak a mézről, hanem kedvenc élelmiszereink, ételeink sokaságáról kell lemondanunk, és ez még csak a jéghegy csúcsa.

Stephanie Bruneau Méhek, mézek nagykönyve című albuma azonban a maga hatékony módján próbálja meg felhívni a figyelmünket ezeknek az apró élőlényeknek a fontosságára, és arra, hogy mi mindent veszthetünk, ha nem vigyázunk rájuk eléggé.

A különleges könyvben felfedezhetjük a méhkaptár hat fő termékét, a propoliszt, virágport, mézet, méhpempőt, méhmérget és a méhviaszt is. Megismerjük, hogy ezek a csodálatos élőlények hogyan és miért termelik az említett anyagokat, és miként használta fel ezeket az ember a történelem folyamán a világ minden részén.

mehek-mezek-nagykonyve-gyogyito-kincsek-a-kaptarbol_1.jpg

A szerző megosztja az olvasókkal azokat a recepteket, amelyeket a családja táplálására, egészségének és jó erőlétének megőrzésére használ, illetve azokat az egyszerű felhasználási útmutatókat is megkapjuk, amelyekkel előállíthatjuk a méhkaptárak nyersanyagaiból kedvenc családi kézműves termékeinket is.

Hogyan és miért készítenek a méhek mézet? Mi is pontosan a méhpempő? Tényleg segít a virágpor fogyasztása az évszakos allergián? Ez a könyv megválaszolja mindezeket a kérdéseket, sőt még számos másik izgalmas dologra is fény derül. Továbbá remek ötleteket kapunk ahhoz, hogyan csempészhetjük egyszerű módszerekkel az étrendünkbe a virágport és méhpempőt, valamint megtudjuk azt is, hogy hogyan készíthetjük el házilag és könnyedén a fahéjas mézet, a méhviasz alapú ajakbalzsamot és bőrápoló kézkrémet, a kézzel mártott méhviasz gyertyát és még rengeteg hasznos dolgot.

mehek-mezek-nagykonyve-gyogyito-kincsek-a-kaptarbol_2.jpg

Stephanie Bruneau lelkesedése a méhek iránt egyértelműen érezhető minden apró részletben, és elég nehéz ellenállni annak, hogy átragadjon belőle valami ránk is. Azt nem mondom, hogy méheket fogunk tartani és saját mézet fogunk termelni (bár ez is elképzelhető), de az egészen biztos, hogy az általuk előállított kincseket sokkal sűrűbben fogjuk használni a hétköznapjainkban, és ami még ennél is fontosabb, hogy alázattal és mélységes tisztelettel fogunk tekinteni a méhekre az izgalmas és tartalmas kiadvány átolvasása után. Minél többen leszünk ezzel így, annál biztosabb az ő és a saját túlélésünk is!

mehek-mezek-nagykonyve-gyogyito-kincsek-a-kaptarbol.jpg

Stephanie Bruneau Méhek, mézek nagykönyve

Hasznos, gyakorlatias és kiváló humorral fűszerezett, nagyszerű könyv. A már jól ismert méz, virágpor és méhviasz titkai mellett megismerhetjük a propolisz, a méhméreg és méhpempő hasznos tulajdonságait is. Megtudhatjuk, miféle anyagok ezek, hogy jönnek létre, hogyan gyűjtik be a méhészek, és hogyan alakítják őket az általunk jól ismert termékekké. A mézelő méhek mindig is csodálattal töltöttek el, és ez a könyv talán magyarázatot ad a velük kapcsolatos rengeteg miért?-re.

A szerző szenvedélyes lelkesedése a méhek iránt ragályos. Az alapos, de mégis könnyen érthető könyvben nagyszerű fényképek, érdekes történelmi adatok, hasznos információk és ízletes, könnyen elkészíthető receptek, azaz az egészségünket és jó közérzetünket szolgáló ötletek találhatók.

A könyvben megtalálhatjuk: a méhkaptárból származó termékek - a méz, a méhviasz, a propolisz - és még sok más érdekesség bemutatását, recepteket és módszereket az egészségmegőrzéshez, az erőnlétnöveléshez, a táplálkozáshoz és a kézművességhez, az egész családnak izgalmas olvasmányt ígérő tudományos és történelmi tényeket.

A könyvet ide kattintva tudod megvásárolni.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9114721721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása