Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

B terv – Hogyan küzdjünk meg a válsághelyzetekkel és találjunk örömöt az életben?

B terv – Hogyan küzdjünk meg a válsághelyzetekkel és találjunk örömöt az életben?

2017. november 30. - Darqo

img_3509.JPG

Múlt héten az Érző férfiak című könyvvel kapcsolatban írtam, hogy sem a férfiak, sem a nők nem tartoznak a robotok közé. Azt is írtam, hogy szerintem nem lehet külön kezelni a fájdalmat nemek szerint, nincs olyan, hogy a nők érzelmesebbek a férfiaknál, de erre az említett könyv is ráerősített.

A félelem, fájdalom, a veszteségélmény, a gyász senkit nem kerül el, mindenkire ugyanúgy jellemző, és a lehető legrosszabb hatással van az életünkre, valamint a társas kapcsolatainkra, ha ezeket nem próbáljuk meg tudatosan megélni. A probléma az, hogy a megküzdést nem tanítja meg senki, pedig mekkora könnyebbség lenne, ha a szülők és a tanárok egészen kicsi kortól fogva tanítanák a gyerekeket rá és nem csak a saját fájdalmas tapasztalataink lennének a mentoraink.

A remény nem győzi le minden nap a fájdalmat, sőt van hogy a fájdalom maga alá gyűr hosszú időre. Nincsenek tökéletes válaszok vagy megoldások a megküzdésben, hiszen mindenki küzdelme egyedi, de egy dolog mindenféleképpen biztos, hogy hagyni kell magunknak időt és teret a saját csatáinkhoz. Lehet sírni, lehet tombolni, lehet haragudni, sőt kell is, mert ez hozhat hosszútávon enyhülést. Lehetne akár ez is egy lecke a tantervben.

Ezt a témát járja körül Sheryl Sandberg és Adam Grant a B terv című könyvükben, amit akár tankönyvként is alkalmazhatunk.

Többek között arra keresi a választ, hogy hogyan legyünk úrrá a válsághelyzeteken és hogyan találjunk örömet az életben nehézségek és tragédiák után? Hogyan beszéljünk környezetünkkel életünk tragikus eseményeiről? Miként fejleszthetjük ki magunkban a krízishelyzetekkel könnyebben megbirkózó énünket? Azért az a címe hogy B terv, mert a változás mindig új stratégiák kidolgozását várja el tőlünk, és nem mindegy, hogy hogyan állunk a kihívásokkal szemben. Miközben számos felismerésben részesít, rengeteg hasznos tanácsot kapunk a feldolgozással kapcsolatban.

Ez a könyv az emberi lélek túlélőképességéről szól. Feltérképezi, hogy milyen lépéseket tehetünk önmagunk és mások megsegítésére. Megvizsgálja a felépülés pszichológiáját, valamint az önbizalom visszaszerzése és az öröm újrafelfedezése előtt tornyosuló akadályokat. Megmutatja, hogy miként beszélhetünk a problémáinkról, nehézségeinkről, szorongásunkról, gyászunkról, és hogy hogyan vigasztalhatjuk meg szenvedő barátainkat. Továbbá arra is kitér, hogy hogyan építhetünk rugalmas közösségeket és vállalatokat, hogy a nevelhetünk fel erős gyerekeket, és szeretetünk újra.

A világon mindenkinek jó szívvel ajánlom figyelmébe ezt a végtelenül inspiráló könyvet.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A kiadványt az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

HVG Könyvek

Libri

Bookline

img_3508.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4013406573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása