Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Semmi sem maradhat titokban – A testbeszéd enciklopédiája

Semmi sem maradhat titokban – A testbeszéd enciklopédiája

2017. május 06. - Darqo

a_testbeszed_enciklopediaja00.jpg

Mindig megfigyelő típus voltam. A szüleim is boldogok voltak attól, hogy vendégségben már gyerekkoromban elvoltam egész este annyival, hogy csendben nézem és hallgatom a felnőtteket. Ez gyakran akkor is így volt, ha az adott összejövetelen idegen gyerekek is voltak.

Egyszerűen sokkal izgalmasabbnak találtam, ahogy a szüleim és a barátaik kommunikálnak egymással. A megfigyelő, introvertált gyerekből természetesen ugyanilyen felnőtt lettem, és az évek során a megértés iránti olthatatlan vágy minden olyan újságot, könyvet, tévéműsort, mozifilmet bevonzott az életembe, amellyel tovább pallérozhattam a tudásomat.

Egyik kedvencem az Allan Pease Testbeszéd és Szóbeszéd című könyveiben olvasottak. A Park Kiadó Hétköznapi pszichológia című sorozatában megjelent könyveket a 90-es évek és egyben a kamaszkorom kellős közepén olvastam el, és nagyon-nagyon fontos adalékkal szolgáltak a magammal és másokkal kapcsolatos megfigyeléseim értelmezéséhez.

Nagyon örültem, amikor megjelent Allan Pease és Barbara Pease A testbeszéd enciklopédiája című könyve ugyancsak a Park Kiadónál, mert egyrészt megtalálható benne minden információ, amit a témával kapcsolatban az elmúlt évtizedek során összegyűjtött a szerző, másrészt sosem árt frissíteni a már megszerzett tudást.

"Mondanivalónkat a beszéden kívül gesztusaink, arcjátékunk, testtartásunk – összefoglalóan a testbeszédünk – közvetíti, erősíti meg vagy cáfolja. Aki ennek tudatában van, az sokkal hatékonyabban kommunikál."

Allan Pease feleségével, Barbarával az eredeti, Testbeszéd című könyvből indult ki, ennek bővítése során felhasználták többek között a fejlődésbiológia, fejlődéslélektan és újabb tudományágak kutatási területein szerzett eredményeket, valamint az újfajta vizsgálati módszerek (MRI - mágneses rezonanciás képalkotás) nyújtotta információkat. Elsősorban a test mozgására, a mimikára és gesztusnyelvre koncentrálnak az enciklopédiában, és úgy állították össze a tartalmat, hogy bárhol is lapozzuk fel a könyvet, önmagukban is hasznos információkkal találkozunk.

Arról, hogy mennyire fontosak számomra Allan Pease testbeszéddel kapcsolatos könyvei, talán az árul el a legtöbbet, hogy az elmúlt több mint 20 évben minden nap alkalmaztam, használtam a belőlük megszerzett tudást!

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyvet az alábbi helyeken vásárolhatod meg:

Park Kiadó

Libri

Bookline

Líra

a_testbeszed_enciklopediaja.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5012484719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása