Blogger barátok


baantal.jpg mentalien.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Újraértelmezett falfirkák

Újraértelmezett falfirkák

2016. december 09. - Darqo

mathieu_tremblin01.png

Az „itt jártam” jellegű, nagyjából semmilyen művészi értékkel nem rendelkező, átlagemberek számára leginkább olvashatatlan, primkó tag-eket, firkákat sokakhoz hasonlóan és sem szeretem. Azt nem tudom, hogy Mathieu Tremblin francia művész is ebbe a kategóriába tartozik-e, mindenesetre legutóbbi projektjében azt próbálja megmutatni számunkra, hogy ezek a feliratok hogyan néznének ki letisztult, értelmezhető formájukban.

A körülbelül minden városban jelenlévő probléma „megoldására” azt találta ki, hogy bizonyos helyeken, bizonyos tag-eket átfest olvasható formátumba, mintha valami mesterséges intelligencia gondolta volna újra a témát és nyomtatta volna a falakra egyszerű betűtípussal a „mondanivalót”.

Az újratervezéssel egy fokkal értelmesebb/értelmezhetőbb kategóriába emelte a firkálás produktumát (hangsúlyozottan nem a létét), ezzel együtt pedig az is kiderül az egyszerű halandó számára, hogy amúgy faék egyszerűségű szavakat, beceneveket, jeleket raknak a falakra a tulajdonosaik...

Esetlenné, meztelenné változott az egész, hiszen Tremblin lehámozta róluk az „önkifejezés” részeként értelmezhető burkolatot, megszokott stílust és látványvilágot...elveszett az egész téma misztikussága, és kiderült, hogy többségében olyanok a firkák, mint amikor a kutya oldalba hugyozza az oszlopot. Első pillanatban meghökkentő az ötlet és a kivitelezés, és arra mindenképpen jó, hogy felélénküljön a beszélgetés a témáról.

A művészről szóló korábbi bejegyzésünket itt olvashatjátok el, még több graffitis témát pedig itt találtok.

mathieu_tremblin02.jpg

mathieu_tremblin03.jpg

mathieu_tremblin04.jpg

mathieu_tremblin05.jpg

mathieu_tremblin06.jpg

mathieu_tremblin07.jpg

mathieu_tremblin08.jpg

mathieu_tremblin09.jpg

mathieu_tremblin10.jpg

mathieu_tremblin11.jpg

mathieu_tremblin12.jpg

mathieu_tremblin13.jpg

mathieu_tremblin14.jpg

mathieu_tremblin15.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2911948543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.