Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Te mit tudsz kihozni egy képkeretből 10.000 euróért? – ArtZept 2016 – A keretek művészete

Te mit tudsz kihozni egy képkeretből 10.000 euróért? – ArtZept 2016 – A keretek művészete

2016. augusztus 26. - Darqo

zepter1.jpg

Egy újszülöttnek minden vicc új, így vagyok én az ArtZept formatervezői pályázatával is, amiről most hallottam még csak először, pedig idén immár 13. alkalommal rendezik meg, de persze jobb később, mint soha. A Madlena Zepter által alapított ArtZept pályázat a tehetséges fiatal formatervezők és képzőművészek munkájának elismerése, mely során minden évben a legjobb munkákat tényleg komoly díjakkal és publicitással jutalmazzák. Új év, új téma, ezúttal a „A keretek művészete – Szépség keretei” című témát járhatjátok körbe és jeleníthetitek meg a saját elképzeléseiteket.

A díjnyertes pályaműveket a Zepter legelegánsabb üzleteiben és kiállítótermekben állítják ki Európa-szerte. Az ArtZept küldetése az alkotóművészetek területén is az üzleti és művészet világának harmonizálása, a racionalitás és az érzelmek, a funkció és a forma egységének megteremtése.

A pályázaton történő részvételhez a pályázóknak az idei év témájához kapcsolódó pályaműveket kell benyújtaniuk, amely asztalra vagy padlóra helyezhető, illetve falra akasztható kép-, fénykép-és tükörkeretek formaterveire vonatkozhat. A pályázatok beküldésének határideje 2016. szeptember 30. A szakértőkből álló zsűri a három legsikeresebb munkát az alábbi díjakkal jutalmazza.

zepter2.jpg

Végre egy nagyon is komolyan vehető fődíjuk van, ami bizony 10.000 € pénzjutalom, a második helyezett pedig 4.000 €, a harmadik helyezett 3.000 € értékű Zepter terméket választhat majd magának. A cég továbbá egy promóciós különdíjat is átad, amely egy, a pályázaton részt vevő művész munkájának népszerűsítésére vonatkozik.

zepter3.jpg

A Zepter International képviselői által kiválasztott egy vagy több pályamunka kis szériás gyártásba kerül (max. 100 db), az így készült darabok a világ minden táján a Zepter irodaépületeiben vagy üzlethelyiségeiben kerülnek beállításra.

A pályázat leadási határideje: 2016. szeptember 30.

A tematika és a részvétel feltételei

  • A pályaműnek új, egyedi alkotásnak kell lennie, amely funkcionálisan és esztétikailag is minőséget képvisel, és akár kis szériás gyártásra is alkalmas lehet.
  • A pályázóktól asztalra, padlóra, vagy falra helyezhető kép-, fénykép-, és tükörkeretek design-terveit várjuk különböző perspektívákból megközelítve. A pályamunkák felhasználási területei és térbeli elhelyezkedésük sokszínű lehet, és esztétikai értékeik legalább annyira fontosak, mint funkcionalitásuk. A tervezett tárgyak bármilyen anyagból készülhetnek.

A pályamunkákat a következő módokon lehet benyújtani

  • Digitális 3D modell és renderelt megjelenítés VAGY
  • 3D-s fizikai modell a pályamunkában megjelölt anyagból

Magyar sikerek az ArtZepten

Az évek során a magyar művészek számos pályaművel szerepeltek már az ArtZept megmérettetésén és rendszeresen a díjazottak között köszönthetjük őket. 2006-ban Tomay Katalin első díjat nyert „Falatozó-tányér” készletével,

2006_1_dijtomaykatalin.JPG

2007-ben az „Edény fedővel” címmel kiírt pályázaton Bősze Eszter kapta meg a második díjat,

2007_2_dijboszeeszter.jpg

a harmadik megosztott díjat pedig Imre Eszter kapta.

2007_3_dijimreeszter.jpg

2009-ben Somlai Balázs a harmadik helyezettnek járó díjat vehette át a „Tea kettesben” című pályázatra benyújtott munkájával.

2009_3_dijsomlaibalazs_2.JPG

2010-ben pedig a „Talpas gyümölcstál” nevű pályázaton ismét két hazai designer, Bársony István és Leits Miklós közös munkája söpörte be az első díjat.

2010_1_dij_barsonyleits.jpg

Ugyanebben az évben az ArtZept művészeti vezetőjétől a szintén pályázó hazai designer, Dallos Ádám külön köszönetet kapott.

A részletes pályázati kiírás az alábbi linken található, szerintem érdemes megpróbálni:

http://www.zeptermagazin.hu/artzept-2016-a-keretek-muveszete/

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr3311651086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása