Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

ABSTRACT NATURE

ABSTRACT NATURE

2016. április 04. - bezselics

an_nyito.jpg 

Kedves Manzárdosok!

Laci távozása mindannyiunk életében nagy űrt hagyott, és ő valóban olyan személyiség volt, aki nélkül semmi nem lehet olyan, amilyen volt. Tibi természetesen őrzi a Manzárd Café szellemét, és nagy megtiszteltetésnek élem meg, hogy engem is megkért arra, hogy publikáljak a blogon. Akit foglalkoztat a gasztronómia és olvas gasztroblogokat, ismerhet a Blog.hu felületeiről: én is 6 éve írom itt a Két cica konyháját. Mivel Laci a Manzárd Cafénál jobban csak az evést szerette, bízom benne, hogy támogat onnan fentről, hogy kedvetekre való anyagokat készítsek abban a témakörben, ahol én is otthon vagyok.

Bezselics Ildikó / Két cica konyhája

Az ABSTRACT NATURE a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem designer hallgatóinak és Magyarország vezető séfjeinek közös tervezési projektje azzal a céllal jött létre, hogy nemzetközileg is érdekes új koncepciókat keressenek a fine dining tálalás területén, kutatva annak trendjeit és továbblépési lehetőségeit.

Az ABSTRACT NATURE trendet leíró beszélő név. A MOME hallgatói kísérleti koncepcionális tárgyegyütteseket alkottak, amit egy általuk választott természeti jelenség inspirált. A jelenségek elemzése révén megértett természeti tulajdonságok, gyakran teljesen átírva, izgalmas, egyedi megoldásokat eredményeztek.

Az ABSTRACT NATURE célja, hogy a MOME új generációs kézműves tervezői vezető séfekkel közösen hozzanak létre mindkét területet inspiráló tervezői koncepciókat, és ezzel a kreatív teljesítménnyel új partnereket szólítsanak meg a fine dining területéről.

A MOME a tervezői képzés részeként olyan nyitott szemléletmódra törekszik, ami a mindennapjaink élményeire, az emberi érzékelés határterületei is hatással van. Jó példák erre a food design és a fine dining területeihez kapcsolódó tervezési feladatok, ahol az érzékekre való tervezett hatás innovatív projektekhez vezet.

A részt vevő hallgatók párban dolgoztak Magyarország vezető séfjeivel, és az elmúlt héten mutatták be munkájuk eredményét:

an1.jpg

an10.jpg

an11.jpg

an12.jpg

an2.jpg

an3.jpg

an4.jpg

an5.jpg

an6.jpg

an7.jpg

an8.jpg

an9.jpg

Konzulens séfek:

Pesti István

Sárközi Ákos

Várvízi Péter

Huszár Krisztián

 

Hallgatók és munkáik:

Herter Katalin - Winter Blooming

Mezei Enikő- Gaia

Kovács Máté - hide

FűBorbála - Terra

Simon Borbála - Fossil

Almássy Lili - earthy

Tengely Nóra - CELSIUS +-

Sáfrán Anett - X%B

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr198531142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása