Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ami még nem volt, az most majd lesz! Karácsony előtt jön az első MANZÁRD DISKO!

Ami még nem volt, az most majd lesz! Karácsony előtt jön az első MANZÁRD DISKO!

2014. december 01. - Mocca

manzárd event-big.jpg

Csupa egzakt, szubjektív dologról lesz itt most szó. Olyan önazonosságokról ami mind te vagy, és amit egyszóval szeretnél elmondani másoknak, de akárhogy próbálod, annyiból nem megy. Életérzésekről, egymásra találásokról, tervekről. Egy csomó új dologról, három szereplőről, akik más – más irányból indultak, de egy irányba tartanak, és egy elég nagy meglepetéssel szeretnének karácsony előtt kedveskedni, Nektek...

Kezdjük az elején. A sztori évekkel ezelőtt indult, mikor egyik kedvenc rádiónk DJ-je elkezdett jóféle mixeket készíteni a blog olvasóinak. Gensi Add2Basket szelekcióinak minden várakozásunkat felülmúlóan örültetek, és természetesen mi is imádtuk, mivel hamar kiderült, hogy zeneileg egy hullámhosszon rezdülünk.

 

Legyen szó house, funk, soul, detroit vagy chicago körüli, számunkra kedves finomságokról, ízlésünkben az átfedés meglepően sok. Mindezek felett egyként borulunk le a ’77 és ’87 közt üzemelő legendás New York-i Paradise Garage klub előtt, melynek életérzése, felfogása, a fenti műfajokat összefogó zenei arculata a mai napig irányt mutat az igényesebb elektronikus tánczene rajongóinak. A „garage-stílust” és a Larry Levan által életre keltett klub jelentőségét ez a rövid videó tökéletesen összefoglalja, de az itt látható képek is sokat mesélnek. Ezeket meg itt mi lőttük.

WP_20141116_02_09_17_Pro.jpg

WP_20141116_02_18_12_Pro.jpg

WP_20141116_02_19_20_Pro.jpg

WP_20141116_02_12_13_Pro.jpg

WP_20141116_02_48_29_Pro.jpg

WP_20141116_02_13_55_Pro.jpg

WP_20141116_02_09_51_Pro.jpg

Időközben úgy alakult, hogy jó barátunk, Add2Basket néhány régi haverral közösen alig egy hónapja a buli-negyed közepén, a Király utca 8. alatt megnyitotta ROOM8 nevű klubját, melybe nem titkolt cél becsempészni abból az életérzésből, baráti és közvetlen hangulatból, valamint jó zenéből, ami egykor a Paradise Garage-t jellemezte. A ROOM8 felesleges körítéseket maga mögött hagyó, kizárólag a közönségre és a zenére koncentráló hitvallásáról Gensi szavai mindent elárulnak:

 

„Nem követünk semmilyen trendet és divatot sem akarunk diktálni, egyszerűen csak jól szeretnénk érezni magunkat egy olyan helyen, amit együtt hozhatunk létre. Nem egy talált diszkóban, nem a századik romkocsmában, hanem egy profin összerakott 300 fős táncklubban, a Room 8-ben, hogy reggel, amikor lejár az utolsó lemez, úgy mehessünk haza, hogy magunkkal viszünk az éjszakából valamit...” - Gensi

 

room8big.png

Ott jártunkkor precízen tervezett akusztika, emberi léptékű terek, diszkógömb, nem utolsósorban a hangextázisról gondoskodó Martin Audio hangrendszerből könyörtelenül gyomorig hatoló vibe-ok egyértelművé tették, a Paradise Garage fenti szellemisége visszavonhatatlanul megérkezett Budapestre.

A hazajutás egy jó hangulatú este után azonban mindig kardinális kérdés. Gyakran elég fájdalmas is, mikor a kecó előtt derül ki, hogy a tízperces út a sárgára festett taxival négyszer annyiba került, mint az előző pár óra fogyasztással együtt.

Utálok 4ezret kifizetni 4ezer méterért

 

Az ilyen és hasonlóan savanyú végjátékoknak nyújthat alternatívát a máshol már elég régóta működő és felettébb népszerű, mostantól nálunk is elérhető közösségi autó-megosztó alkalmazás, az UBER. A közösségi sofőrkereső app, mely 46 ország 220 városában működik, baráti áron szerez neked biztonságos és megbízható fuvart, akár haza, vagy munkába, esetleg barátokkal az éjszakába indulnál.

Vertical-Dark.png

Azaz Te olcsóbban jutsz el A-ból B-be, tehát jól jársz! Ahogy az is, aki elvisz, mert hozzájárulsz a verda manapság valljuk be pénztárca szaggató költségeihez. WIN-WIN a szitu!

 

Ahogyan a ROOM8-et, az UBER-t is teszteltük. Szó se róla, elég olajozottan működik. Ők a bevezetőben említett sztori harmadik szereplői.

És, hogy mi köze van a Manzárd Cafénak, a belváros legígéretesebb új klubjának (ROOM8) és 2014 egyik legmenőbb mobil applikációjának (UBER) egymáshoz, azt talán már ki is találtad, kedves olvasó. Történelminek számító mérföldkőhöz érkezett blogunk, hiszen nagy izgalommal és örömmel jelentjük be a december 20-ra datált első MANZÁRD DISKOT, melyet az UBER-rel és ROOM8-tel karöltve szervezünk mindenkinek, aki a nagy karácsonyi eszem-iszom előtt bugizna egyet velünk. Ebből az alkalomból a srácok (Grabo'sky, Mahagonee, Jupiter & Juno és Sazabio) készítenek egy mixet is, amit rövidesen tölthettek lefelé!

// KATT KATT KATT a képre //

manzárd event-big.jpg

A ROOM8 részéről adott a belváros legfajinabb party helyszíne, továbbá a 70-es 80-as évek autentikus „ami-diszkógömbös-fíveres” hangulata és a zene, amely reményeink szerint kakaskukorékolásig a tánctérre tapaszt majd mindenkit. Az UBER pedig nem mindennapi meglepetéssel járul a bulihoz: száz vendég, aki kimondja a „Manzárd Café” varázsszót a bejáratnál, 2500 forint értékű UBER fuvart nyer, amit az applikáción keresztül egy gyors regisztráció után a

„manzardcafe” promokód (így ékezetek nélkül, egybeírva) megadásával, akár már aznap felhasználhat!

 

Felesleges lenne tagadnunk, hogy mennyire izgatottak vagyunk a december 20-al kapcsolatban, kíváncsian várjuk, milyen fogadtatásra talál a kezdeményezés! Komoly izgulások vannak, de bízunk benne, aki ott lesz, nem fog csalódni. Amennyiben pedig sokan eljöttök és velünk őrültök meg a táncparketten azon a december 20-i éjszakán, másnaptól meg tombolva fogjátok követelni a folytatást, akkor lehet 2015-ben is visszatérünk a ROOM8-be...! 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr606948777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása