Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Pimp my Pipe finálé - Újpesti térképrészletet festett a Színes Város egy távhővezetékre

Pimp my Pipe finálé - Újpesti térképrészletet festett a Színes Város egy távhővezetékre

2014. november 10. - Mocca

pimp00.png

Alig egy hónap telt el azóta, hogy a FŐTÁV „Pimp my Pipe” köztér színesítő pályázat nyerteseinek nevét megismerhettük – erről itt írtunk –, a zsűri által legjobbnak ítélt Lehoczki Zsuzsa győztes pályamunkája, ami a kerület, Újpest térképének egy szeletét ábrázolta, a Színes Város csapatának köszönhetően máris ott pompázik a kiszemelt Elem utcai távhővezetéken. A meló alsó hangon sem volt könnyűnek nevezhető, hiszen egy 200 méter hosszúságú felületet kellett a srácoknak kezelésbe venni...

Egy hónapon keresztül kereste a FŐTÁV azt a legkreatívabb városszínesítő ötletet, amely alapján megújulhatott a IV. kerületi Elem utcában található, föld fölött futó távhővezeték. A városlakók szavazatai alapján a szakmai zsűri úgy döntött, hogy a Színes Város egy újpesti térképrészletet fessen a 200 méter hosszú csőszakaszra, mert a lokális értékek és a kerülethez való kötődés érzésének megerősítése is fontos szempont a városszínesítés mellett.

pimp_my_pipe_werk_005.jpg

pimp_my_pipe_werk_006.jpg

pimp_my_pipe_werk_008.jpg

pimp_my_pipe_werk_010 másolata.jpg

pimp_my_pipe_werk_014_1.jpg

pimp_my_pipe_werk_013_1.jpg

A festés ideje alatt 100 liter festéket használt fel a Színes Város, amely szervezetnek tűzfalfestményeivel Budapest utcáin sétálva többször is találkozhattunk már. Az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja, az évek során több mint 15 ezer négyzetméternyi felületet tett színesebbé festményeikkel.

„Ez egy rendkívül komplex feladat volt a számunkra, ugyanis a tűzfalfestés, vagy bármilyen eddigi munkánk egészen más műfajt képviseltek, – mondta el Flór Péter, a Színes Város főtitkára – hiszen általában mi tervezünk, és kivitelezünk egyszerre, de itt most a tervezés nem a mi feladatunk volt, hanem a városlakókra bízta a kampányban a FŐTÁV. A nehézséget az okozta eleinte, hogy a 200 méter hosszú csövet még befotózni sem volt egyszerű, márpedig az elengedhetetlen egy rendes látványterv elkészítéséhez. Végül sikerült olyan megoldást találni, amivel a terv központi elemei sem csorbultak nagyon, illetve a kivitelezés színvonala is hozzátett a nyertes koncepcióhoz.”

IMG_4437_1.jpg

IMG_4392_1.jpg

IMG_4410.jpg

IMG_4401.jpg

IMG_4402.jpg

IMG_4380.jpg

IMG_6009.jpg

A Pimp My Pipe csőszínesítő pályázat során két művészeti ágazatot is összekapcsolt a FŐTÁV, hiszen a képzőművészet mellett a zene is fontos szerepet kapott: a hip hop szcéna elismert képviselői, Busa Pista (Irie Maffia, Zuboly) és Zsolaa (Teebag, Faktorlabor) az akció élére állt és rímekbe szedve hívták fel a városlakók figyelmét a városszínesítés lehetőségére.

IMG_6032.jpg

A két rapper a cső eredeti állapotánál videóklipet is forgatott és megerősítette, hogy a hip hop, mint társadalmi kérdésekre érzékeny zenei műfaj egyik feladata, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a legális graffiti felületre és a kreativitásuk bemutatásának lehetőségére

„Nagy öröm, hogy a FŐTÁV is hozzájárult a lakók segítségével ahhoz a városarculati és környezetszínesítő mozgalomhoz, ami mostanában egyre nagyobb szerepet kapott a fővárosban. Fontosnak tarjuk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy egy-egy „életszínesítő” ötlettel a panel lakótelepek és a panellakások megfelelő, ideális lakókörnyezetet tudnak biztosítani az embereknek. Ezért kezdtünk bele tavaly az I LOVE PANEL kampánysorozatba, melynek során az Urbanista bloggal közösen szervezett Lakótelep Bajnokság, a Panellakás szépségverseny és a Legtakarékosabb panelépület pályázat is megvalósult, ahol a korszerűsítés, az energiahatékonyság, valamint az esztétikum is kiemelt szerepet játszott.” – mondta el Vojtku Ágnes, a FŐTÁV kommunikációs vezetője.

Werk film

 

Farkas András fotóiért meg klikk az alábbi galériára!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr566883945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása