Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A Hunger King hamburgeres dobozaiban az államilag garantált minimálbér pontos összege van.

A Hunger King hamburgeres dobozaiban az államilag garantált minimálbér pontos összege van.

2014. június 11. - Mocca

lukku.jpg

Jani Leinonen nemzetközi hírű finn művész, a Finnagora (Finn Intézet), valamint a LUUKUU Atelier szervezésében ma délután ál-gyorséttermet nyit Budapesten az Operaház mellett a Hajós utcában. A HUNGER KING pénzzel teli hamburgeres dobozokat oszt majd a hajléktalanoknak 3 héten át.

Jani Leinonen egy ál-terrorista szervezet, a Food Liberation Army alapításáról, valamint Ronald McDonald, a McDonald’s gyorsétteremlánc kabalafigurájának elrablásáról és kivégzéséről híres. A FLA túszvideót küldött a McDonald ́snak, etikus hamburgereket követelve. A McDonald’s válasza a következő volt: ”Nem tárgyalunk bűnözőkkel.”

info-content-bg.jpg

A performansz a hajléktalanellenes szabályozáséert felelős politikai vezetők ellen tiltakozik. Az Unión belül talán Magyarországon értelmezik a legfurcsábban a szabadpiaci gazdálkodást. A rendszer nem csupán diszkriminálja a szegényeket, de az új törvényi szabályozás lehetővé teszi büntethetőségüket. A civil szervezeteket korlátozzák a humanitárius segítségnyújtásban (tilos a melegételosztás), az erről szóló beszámolók kapcsán pedig megsértették a sajtó- és szólás szabadságot.

”A magyar kormánynak a hajléktalanok és munkanélküliek demonizálására irányuló kampánya valójában a drámai kudarcokról vonja el a figyelmet. A magyar helyzet egy globális problémát tár elénk. A politikai és gazdasági elit elszúrta a dolgokat, most pedig foggal- körömmel ragaszkodik a hatalmához”- állítja a művész.

Úgy látszik, a kapitalizmus szabályai itt nagyvonalúbbak, mint a humanizmusé.

globe.png

Leinonen nem szeretné, ha a sorban állás végül csupán reklámfogás lenne,

"Az uralkodó rendszer itt és szinte mindenhol mindent megpróbál, hogy ne tudjunk alternatívákban gondolkodni. Művészként feladatom, emberként pedig kötelességem az embereket az alternatív szociális és politikai megoldások keresésére bátorítani.” 

...a Hunger King ezért egy aktivistaközpont is, ami ösztönzi az embereket.

A közösségi médiának nagy hatalma van. A Hunger King weboldalán keresztül a világon bárki elküldheti üdvözletét a magyar elitnek, amely, úgy tűnik, gyűlöli a szegényeket.

”Ha egy cég új üzletet nyit, a vevők természetesen letáborozhatnak éjszakára és sorban állhatnak az utcán, hogy hozzájuthassanak a legújabb termékhez. Ugyanez a hajléktalanok számára tilos a magyar alkotmány XXII. cikke 2013-ban történt módosítása szerint. A Hunger King megnyitásával és termékeink kiosztásával a hajléktalanoknak is lehetőséget adunk arra, hogy az utcán maradhassanak, anélkül, hogy megbüntetnék vagy elvitetnék őket. A Hunger Kingben azokat a szabályokat választjuk, amelyeket jónak látunk, és úgy alkalmazzuk őket, ahogy a kedvünk tartja. Ahogy egy igazi nemzetközi multi tenné, igaz? ” – mondja Jani Leinonen.

A hamburgeres dobozokban az államilag garantált minimálbér pontos összege van. A Hunger King a budapesti üzleti negyed szívében, a Louis Vuitton szalon és az Operaház közelében van. A tehetős vevők számára a Hunger King vörös szőnyeget, gyors kiszolgálást és művészeti alkotások megvásárlását kínálja.

hunger king.jpg

lukku.jpg 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr686295559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása