Blogger barátok


baantal.jpg mentalien.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Best of 2013 – Városi installációk

Best of 2013 – Városi installációk

2014. január 03. - Darqo

Best of 2013 - Városi installációk.jpg

Szeretjük azokat a témákat, amelyekben a különböző területen dolgozó művészek együttműködve a városvezetéssel kisebb-nagyobb kültéri projekteket valósítanak meg, közelebb hozva ezeket a művészet, design témáját a hétköznapi emberekhez. Mik voltak a kedvenceink 2013-ban? A folytatásban található képek alatti linken mindegyik bejegyzésünket újra elolvashatjátok.

 

A Melbourne Art Trams keretén belül 8 művész 8 villamoskocsit pingált ki saját ízlés szerint. Bővebben itt olvashatsz róla.

Art Trams01.jpg

 

David McCracken új-zélandi művész hagyományosan megrendezésre kerülő Sculpture by the Sea című művészeti fesztivál keretén belül örvendeztette meg az érdeklődőket az ég felé vezető lépcsőillúziójával. Bővebben itt olvashatsz róla.

david mccracken01.jpg

 

Michael Pecirno 2011-ben indított útjára Notes for Anyone című projektjét, amelyben Chicago utcáira rövid, könnyen emészthető és lélekemelő üzeneteket helyez ki. Bővebben itt olvashatsz róla.

Michael Pecirno01_resize.jpg

 

Jorge Rodriguez-Gerada kubai-amerikai „tájművész” Wish című gigantikus portréja 30.000 facövek, 2.000 tonna föld és 2.000 tonna homok felhasználásával került kialakításra. Bővebben itt olvashatsz róla.

Jorge Rodriguez-Gerada.jpg

 

JR francia művész „Inside Out” című nemzetközi köztéri projekjében egy mozgó fotóstúdióval járják a különböző országok városait és hétköznapi emberekről, járókelőkről készítenek portrékat, amelyeket aztán ki is raknak a helyszínen, egyfajta kiállítóteret varázsolva az éppen aktuális megállóhelyből. Bővebben itt olvashatsz róla.

JR.jpg

 

Ai Weiwei, napjaink egyik legbefolyásosabb és méltán híres kínai művésze ezúttal Torontóban járt, hogy elkészítse a Forever Bicycles gigantikus változatát 3144 darab összekapcsolt kerékpárból. Bővebben itt olvashatsz róla.

aiweiweibicycles01_resize.jpg

 

A MadeIn Company nevű kínai művészeti kollektíva Calm című alkotása sem csupán egy építkezésről megmaradt, ám szépen elegyengetett törmelékmező. Rálépve nem szilárd talajra érkezik az ember, hanem egy instabil, hullámzó felületre. Bővebben itt olvashatsz róla.

MadeIn Company.jpg

 

Partra vetett ámbráscet a Temze partján? Micsoda?! Bővebben itt olvashatsz róla.

ámbráscet.jpg

 

Leandro Erlich argentin művész installációjában ezúttal Londonban csinálhattak úgy az emberek, mintha pókemberek lennének. Bővebben itt olvashatsz róla.

Leandro Erlich.jpg

 

A One Million Bones projekt keretén belül legutóbb a Washington szívében található National Mall nemzeti parkban került kiállításra 1 millió darab kézzel készített csont alakú szobor. Bővebben itt olvashatsz róla.

onemillionbones01_resize.jpg

 

A Designworks a The Benevolent Society interaktív fényinstallációja tulajdonképpen 17 ezer apró LED-fényből formázott alagút; a „remény alagútja”, amelyen bárki megjeleníthette pozitív üzenetét (akár fotóval és videóval fűszerezve) a Twitteren vagy a külön erre az alkalomra létrehozott weboldalon keresztül. Bővebben itt olvashatsz róla.

Designworks01_resize.jpg

 

Jeppe Hein dán művész, designer egyetlen dolgot szeretne az általa megálmodott girbegurba ülőalkalmatosságaival, interakciót kiváltani az emberek és a közösségi terek között. Bővebben itt olvashatsz róla.

Jeppe Hein01.jpg

 

Felice Varini párizsi székhelyű művész falakra és különböző tereptárgyakra festegeti a geometrikus formákat, amelyek csak egy bizonyos nézőpontból válnak értelmezhetővé. Bővebben itt olvashatsz róla.

felice varini01_resize.jpeg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr545707351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.