Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fedezze fel a teljes történetet! - Épületek, melyek sokkal nagyobbak, mint hittük volna...

Fedezze fel a teljes történetet! - Épületek, melyek sokkal nagyobbak, mint hittük volna...

2013. július 15. - Mocca

c4h.jpg

Ha szélesebb kontextusba helyezzük a dolgot: mostanában helyénvaló divat felfedezni a gyökereket és helyretenni azt, ami valaha kisiklott. A punk-mozgalom gyökerei között turkálva például sokféle vélemény létezik. A téma iránt érdeklődő, ám felszínes kultúrafogyasztók tetemes hányada leginkább a Ramones vagy a Sex Pistols első fellépését tekinti a zászlóbontás időpontjának, a tájékozottabbak David Bowie, Jim Morrison vagy a Velvet Underground tájékán vélik felfedezni a gyökereket. Pedig a tudatos polgárpukkasztás már a Rolling Stones korai időszakában is tetten érhető volt, így hát akár Jaggeréket is kinevezhetnénk az önmagukat a popzene főáramával szemben meghatározó punk zenészek előfutárainak.



De ha már gyökerek, itt vannak a druidák, az ókorban élt kelta vallási személyek, kik egyszerre voltak papok, döntőbírók, gyógyítók és tudósok. Több istenben hittek egyszerre, de tisztelték és rendkívül fontosnak tartották a természetet, azt a környezetet, melyben éltek. Ősi mágikus tudással bírtak, különböző ezoterikus tanokban, egyes mai vallásokban itt-ott fellelhetőek ma is a druida nézetek: megtalálni az elveszett gyökereket…



A Schusev Állami Építészeti Múzeum megbízásából a Saatchi & Saatchi Russia követte el a „Discover the Full Story” című kampányt, melyben történelmi orosz épületek, a Rettegett Iván parancsára felépített Boldog Vazul-székesegyház, Istenanya oltalma templom, a Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem, valamint a világ leghíresebb operaházainak egyike a moszkvai Nagyszínház (Bolsoj), mélyen a föld alatt megbúvó gyökereihez, eddig ismeretlen, tartományaiba nyerhetünk bepillantást. Oda, ahol a képzeletbeli alsó szerkezetek még inkább lenyűgözőek és fantasztikusak. A printekhez az ötletet gyaníthatóan a jéghegyek szolgáltatták, ez azonban mit sem von le a kreativitás nagyszerűségéből. Bizonyíték erre a szép számú szakmai díj is, amit besöpörtek érte:



Gold - Golden Hammer_for Craft illustration (2013)

Gold - White Square_for OOH (2013)

Gold - IDEA!_for Craft illustration (2013)

Gold - KIAF_ for OOH (2013)

Gold - KIAF_for Craft illustration (2013)

Silver - KIAF_for Print campaign (2013)

Silver - KIAF_Press (2013)

Silver - IDEA!_for OOH (2013)

Silver - IDEA!_for Press (2013)

Bronze - KIAF_for art-direction (2013)

Bronze - IDEA!_for art-direction (2013)



Discover the Full Story 



b1h.jpg

b2h.jpg

b3h.jpg

b4h.jpg

u4h.jpg

u1h.jpg

u3h.jpg

u2h.jpg

 

 

c2s.jpg

c1h.jpg

c4h.jpg

via: behance.net

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr955405795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása