Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Vincent Van Gogh álmai és az otthoni szórakozás jövője - Samsung S9 UHD TV (X)

Vincent Van Gogh álmai és az otthoni szórakozás jövője - Samsung S9 UHD TV (X)

2013. június 24. - Darqo

WP_000913.jpg

Meghívást kaptunk június 11-re a VAM Desig Centerben bemutatásra kerülő „Vincent Van Gogh álmai” című speciális kiállítás bemutatójára és egy rövid sajtótájékoztatóra. Természetesen azonnal igent mondtunk a lehetőségre, miután elolvastuk a mellékelt információkat és megtudtuk, hogy a „Vincent Van Gogh álmai” kiállítás a művész 200 leghíresebb, digitálisan felújított festményét mutatja be, valamint a világhírű műalkotások egy része (pontosabban 7 darab) a Samsung támogatásának köszönhetően idehaza idáig soha nem látott változatban, háromdimenziós animációk segítségével tekinthető meg óriási Samsung Smart TV-ken.



 

UHD02_resize.jpg



A sajtótájékoztatón először természetesen a technikáról, a megjelenítő tévékről, valamint a sajtó képviselői számára először bemutatott 216 cm-es képátlójú S9 UHD tévéjéről tudhattunk meg többet, amely a látottak alapján elképesztő élményt nyújt a tévézésben, és valóban igaz lehet a kijelentés, hogy az otthoni szórakoztatás jövőjét képviseli.



UHD03_resize.JPG



Az Ultra HD felbontás a videó forrásától függetlenül a legjobb képminőséget nyújtja, hiszen a Samsung szabadalmaztatott megoldása az SD, HD vagy Full-HD tartalmakat UHD szintű, kivételesen valósághű képminőségre képes konvertálni, valamint az igazán mély fekete és tiszta fehér színek tökéletes kombinálására is képes. Ez a különlegesen magas kontraszt az Ulimate Dimming funkcióval vegyítve olyan éles képet nyújt, amely korábban ismeretlen volt ekkora méretű kijelzőkön. A képminőségen túl az S9 erőteljes hangrendszerrel (a háromutas, 2.2 csatornás hangrendszer a maga 120 wattos teljesítményével hatszorosan múlja felül az átlagos tévék teljesítményét) és négymagos processzorral is büszkélkedhet, így a tartalmak és alkalmazások egyszerre történő használata sem okoz gondot.



UHD04_resize.JPG



A Samsung S9 UHD TV a forradalmian új, úgynevezett One Connect Boxnak köszönhetően ráadásul folyamatosan megújítható. Ez a technológia, mérföldkövet jelent a televíziózás világában, hiszen ezekkel az eszközökkel a jövőben piacra kerülő készülékek legmodernebb szoftveres és hardveres újításai egy parányi eszköz segítségével átültethetők. A készülék egyébként a maga időtálló, letisztult és minimalista designjával együtt is valódi műalkotás, bár a különleges kialakítású fém keretben mozgatható, dönthető S9-nél nem a külcsín, hanem a belbecs a fontosabb. Mi csak ámulni és bámulni tudtunk a hatalmas képernyőre, az élmény minden szinten leírhatatlan volt.



WP_000920.jpg



UHD05_resize.JPG



A Smart Hub 2.0 különböző tartalmakat kínál a felhasználóknak, szolgáltatások, alkalmazások rengetege tárul elénk, a Moziarena alkalmazás használatával a legújabb filmek közül válogathatunk. A közösségi panel segítségével egyszerűen és gyorsan kapcsolatba léphetünk barátainkkal a Facebookon vagy a Twitteren, a Skype-on keresztül pedig életnagyságban videó-beszélgethetünk szeretteinkkel. A Smart Interakció intelligens hang-és mozgásvezérlést, valamint arcfelismerést biztosít, az All Share funkció segítségével pedig különböző készülékek – fényképezőgépek, notebookok, táblagépek és okostelefonok csatlakoztathatók a készülékhez, az azokon található tartalmak azonnal megoszthatók a televízióval és a közösségi oldalakon keresztül ismerőseinkkel. Bővebben itt olvashattok egyébként a tévéről.



UHD06_resize.JPG



A „ Vincent Van Gogh álmai” kiállításon persze nem csak az UHD TV játszik szerepet. Mint a sajtótájékoztató folytatásában megtudtuk, a modern háromdimenziós technológiát és digitális utómunkát felhasználó tárlat innovatív módon mutatja be a híres festő képeit – nem csupán a festészet eszközeivel, hanem mozgással és hangokkal. Az eseményen Ötvös Edina, a „Van Gogh álmai” című kiállítás igazgatója elmondta: „A művész levelei alapján rekonstruált világ – a digitális eljárásnak köszönhetően – élő színekben tárul a nagyközönség elé. A kiállításban szerepet játszó Samsung Smart TV-k új dimenziókba emelik a festményeket.”



IMG_20130611_171433.jpg



A sajtótájékoztató után tárlatvezetésen vehettünk részt, ahol mindent részletet megtudhattunk a festményekről, azok hátteréről. Például azt is, hogy itthon ennyi Van Gogh képet egy helyen még sohasem tekinthetett meg a közönség. A művészettörténész kollegina – aki, mint később kiderült, egyben a ruhatáros is volt – vezetésével barangoltuk végig a festőzseni életútját kronológiai sorrendben bemutató monstre kiállításon, melyet időnként háromdimenziós stációk szakítottak meg. Ezeken a pontokon az egy mátrixból kiinduló madzagokra kötözött speciális szemüvegek segítségével pillanthattunk be az óriási Samsung Smart TV-ken a „képek mögé”. Amúgy tényleg nem csak jól hangzó marketingduma, hogy a 3D-s animációk segítségével a festményeken új mélységek, rétegek és részletek elevenednek meg, erről most személyesen is meggyőződhettünk. Varázslatos és döbbenetes élmény volt így látni, megtapasztalni, átélni a híres alkotásokat! Nincsen kétségünk afelől, hogy valószínűleg tömegek érdeklődésre tarthat majd számot a kiállítás!



WP_000924.jpg



Nyilván minden akkor lesz hiteles, ha saját magatok bizonyosodtok meg az állításainkról. Mi csak biztatni tudunk titeket arra, ha tehetitek, nyargaljatok el a VI. kerület Király utca 26-ba. A tárlat 2013. november 30-ig megtekinthető a VAM Design Center már önmagában is lenyűgöző pincelabirintusában! Bővebben itt informálódhattok a kiállításról.



IMG_20130611_171928.jpg



IMG_20130611_173059.jpg



IMG_20130611_172257.jpg



IMG_20130611_172210.jpg



IMG_20130611_172728.jpg



IMG_20130611_173200.jpg



IMG_20130611_171300.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr425360288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása