Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Mulandó kenyérváros

Mulandó kenyérváros

2013. május 23. - Darqo

bread cityscape01.jpg

Mi történne a városainkkal, ha az emberek egyszer csak eltűnnének a Földről? Számtalan könyv, film, művész, designer dolgozta már föl ezt a kérdést, elgondolkodtató válaszokat adva. A probléma az, hogy ezek leginkább csak a szembesülés pillanatában fejtik ki rajtunk a hatásukat, a nem létező idő előrehaladtával azonban veszítenek erejükből, helyüket átveszik a dolgos hétköznapok, miközben a változásra, változtatásra való hajlandóság is arányosan csökken. Így a rosszul működő dolgok helyét is csak lassan és árnyalatokban veszik át a jobb, életrevalóbb, életet és jól-létet támogató megoldások.

 

Johanna Mårtensson, díjnyertes stockholmi művész, díszlettervező kenyérvárosa az emberiség természetre gyakorolt hatását vizsgálja, és felteszi azt a nem költői kérdést is, amit a poszt elején már írtam. Mårtensson 6 hónapon keresztül minden nap lefotózta az általa teremtett kenyérvárost, annak drámai változását. Ha eltűnnénk, a természet visszahódítaná magának azt, ami alapjáraton az övé. A látványos fotóinstalláció az élethez való hozzáállásunkat próbálja a pozitívabbnak nevezhető irányba terelgetni, de hogy a hatása meddig tart, az csak rajtunk múlik...

bread cityscape02.jpg

bread cityscape03.jpg

bread cityscape04.jpg

via: junk culture

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr345296911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása