Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy ismeretlen portréja 2 millió pontból

Egy ismeretlen portréja 2 millió pontból

2013. január 29. - Darqo

Benjaman Kyle01.jpg

Miguel Endara művészt megihlette a Benjaman Kyle álnévre hallgató, igencsak érdekes történettel rendelkező férfi sorsa és elhatározta, hogy segíteni fog neki a maga módján. A sikerhez, a minél nagyobb figyelem megszerzéséhez (merthogy erre volt a legnagyobb szükség) bele kellett adnia apait anyait, így az úgynevezett pontozófestéses technikát alkalmazta a portré elkészítésénél. A művész számításai szerint körülbelül 2,1 millió pontból, nagyjából 138 munkaóra alatt rajzolódott ki Amerika legismertebb ismeretlenjének portréja.

 

A célja az volt ezzel az egésszel, hogy a rajzból, annak nyomataiból bejövő összegből a lassan 9 éve létbizonytalanságban élő férfit támogassa, és az általa megírt petíciót minél több ember aláírja. Merthogy Benjaman Kyle nem rendelkezik társadalombiztosítási számmal, ami ahhoz kellene, hogy ellátásban részesülhessen, hivatalosan is munkát vállalhasson. Merthogy sem ő, sem más nem tudja, hogy kicsoda.

 

Merthogy 2004. augusztus 31-én a Georgia állambeli Richmond Hill egyik gyorséttermének háta mögött találtak rá eszméletlenül, fején ütésnyomokkal, a tűző nap miatt megégett testtel, szemein szürkehályoggal, közel a vaksághoz, mindenféle irat nélkül. Amikor magához tért, nem tudta megmondani, hogy kicsoda. A vizsgálatok megállapították, hogy disszociatív amnéziában szenved, és ami talán a legfurcsább az egészben, hogy hiába a hírverés, az elmúlt évek alatt senki nem jelentkezett, hogy ismerné. A róla szóló wikipédia oldal szerint egy üzlettulajdonos segít a körülbelül 64 éves férfinak, jelenleg mosogatásból él és egy légkondicionált raktárhelyiségben lakik.

 

A neki szentelt weboldalon és wikipédia oldalon bővebben is lehet olvasni a történetéről és az azonosításáért tett lépésekről, eredményekről.

Benjaman Kyle02_resize.jpg

 

John Wikström, a Floridai Állami Egyetem diákja rövidfilmet forgatott Benjaman Kyle-ról, amit 2011 márciusában mutattak be.

 

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr405046924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása