Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Élj lassabban! A Design Világnapja Magyarországon is a Slow Design jegyében!

Élj lassabban! A Design Világnapja Magyarországon is a Slow Design jegyében!

2012. június 15. - Mocca

dd.jpg

2012. június 29-én, a világ számos pontjához hasonlóan, Magyarországon is immáron ötödik alkalommal ünnepeljük meg a Design Világnapját (World Industrial Design Day). Ezen jeles esemény alkalmából a Magyar Formatervezési Tanácsés a Forum Hungaricum meghívására a holland és egyben az európai design élet kulcsfontosságú szereplője, Zuzanna Skalska trendkutató, tervezési stratéga tart előadást, amely egyben a Design Hét Budapest fesztivál bevezető eseménye. A prezentáció fókuszában a nemzetközi design trendek mellett, csatlakozva az idei designfeszt tematikájához, a Slow Design áll. 

 

Zuzanna-Skalska.jpg

 

A lengyel származású Zuzanna Skalska 1991 óta él Hollandiában, ahol az eindhoveni Design Academy-n és a Royal Academy of Fine Art & Design-on (Den Bosch) folytatta tanulmányait. A diploma megszerzése után a Philips Designnál helyezkedett el mint a stratégia részleg trendelemzője. 2001-ben kezdett Hollandia legnagyobb design tanácsadó cégénél, a VanBerlo-nál dolgozni, ahol a mai napig a legkülönbözőbb iparágakban végez trendkutatásokat. Zuzanna éves szinten több mint 25 nemzetközi szakmai és kereskedelmi vásáron vesz részt; számos szeminárium és előadás mellett, világszerte különböző konferenciák meghívott előadója.

 

Az Icsid (Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Szövetsége) megalakulásának 50. évfordulója alkalmából, 2007. június 29-én hirdette meg először a Design Világnapját. Ezen a napon világszerte együtt ünnepelnek a tervezők és a designrajongók. A nemzetközi megmozdulás célja, hogy a design jelentőségét, nem csak a szakma, hanem a nagyközönség felé is hangsúlyozza.  

 

Az idén kilencedik alkalommal meghirdetett Design Hét Budapestre 2012. szeptember 28. és október 7. között kerül sor. Az évről-évre közel 300 együttműködő partnerrel megvalósuló és 60ezer látogatót vonzó eseménysor aktuális szlogenje: Élj lassabban!. Vagyis idén a designfest fókuszában az átgondoltabb fogyasztásra ösztönző, a magasabb életminőség, a tartalmasabb és nyugodtabb élet, a gazdasági, társadalmi és kulturális fenntarthatóság megvalósítását célul tűző Slow mozgalmak állnak.  

 

design hét.jpg

 

Az ebbe a körbe tartozó Slow Design kifejezés egy évtizede honosodott meg a szakmai köztudatban; elsősorban egy demokratikus és holisztikus tervezői magatartást takar; olyan felelős és tudatos tervezői gyakorlatot, amely a tárgyak teljes életciklusával számolva a design hosszú távú hatásaira koncentrál, hisz a fenntartható fejlődésben, a regionalizmusban, a kulturális sokszínűségben, a lokális értékekben és az egyediségben. Új minőség létrehozására törekszik, s eközben a helyi nyersanyagokra és erőforrásokra alapoz, ezzel is erősítve a kis közösségeket.További információ (Design Világnapja): www.icsid.org

 
További információ (Design Hét Budapest): www.designhet.hu

 

A június 29-én délelőtt 10.00-kor kezdődő előadásra a Design Terminál Erzsébet téri épületében (Budapest V. ker., Erzsébet tér 13.) kerül sor. Az előadás angol nyelvű, a szinkrontolmácsolás biztosítot; a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

 

Regisztrálni a következő email címen lehet 2012. június 25-ig: mfti@hipo.gov.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr434589983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása