Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Városvédő szmogfestmények

Városvédő szmogfestmények

2012. február 22. - Darqo

A 40 éves Alessandro Ricci nem nevezhető éppen átlagos művésznek, és ezt nem csak azért gondolom, mert effektív a házfalakról, szobrokról lekapargatott kosz az, ami a műalkotásainak fő alapanyaga, hanem azért is, mert eltérően azoktól a festőktől, akik a tehetségükért cserébe gyors elismerést várnak, őt nem igazán érdekli, hogy híres művészként élje a hétköznapjait.

 

Ehelyett Ricci-t sokkal jobban foglalkoztatja, vagyis inkább aggasztja, hogy szülővárosában, Firenzében mennyire retkesek az utca szebbnél szebb épületei és műemlékei a szmogtól. Bár elvégzett pár művészeti osztályt néhány évvel ezelőtt, ő inkább autodidakta művész, akinek nincs saját stúdiója, aki eladományozza a legtöbb munkáját, és aki nem hajlandó játszani az állítása szerint korrupt Firenzei Művészeti Galéria szabályai szerint.

 

Ricci egyébként a természettudományok doktora és jelenleg is a szüleivel él. Szinte minden nap meglátogatja a város legnagyobb forgalmat bonyolító a utcáit, hogy begyűjtse a hozzávalót a szmogfestményeihez, amelyekkel először a 90-es évek elején kezdett foglalkozni. Semmi mást nem akar, csak felhívni a figyelmet a minket körbevevő retekre. Dicséretes!

via: oddity central

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr514104393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása