Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Törött edények háza – Louviers, Franciaország

Törött edények háza – Louviers, Franciaország

2012. február 14. - Darqo

A La Maison à Vaisselle Cassée egy nagyon különleges épület a franciaországi Louviers-ben. Nem annyira, mint a Jancsi és Juliskában szereplő mézeskalácsház, és még csak boszorkány sem lakja, de a manapság (remélhetőleg) egyre elterjedtebb újrahasznosítás egyik mintapéldányáról van szó.

 

Ez a különleges ház Robert Vasseur-nek és feleségének volt az otthona, akik törött edényekből, kagylókból és üvegekből készült mozaikokkal díszítgették lelkiismeretesen a különleges becsben tartott lakásukat. A textiliparban és tejszállítóként is dolgozó, 1908-ban született Vasseur 1952-ben kapta az ihletet a mozaikozásra, amikor a konyha kisebb hibáit kellett kijavítania, a folyamat pedig megállíthatatlan volt, az elkövetkező 50 évben sorban következett minden helyiség, aztán a kert, sőt, még a kutyaház is. Az azóta turisztikai látványosságként is funkcionáló épületet manapság Vasseur-ék fia, Claude lakja, gondozgatja és viszi tovább szülei jó szokását.

A fotók forrása: woxmoth

via: oddity central

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr904075156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása