Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Arcok a Rémálomgyárból...

Arcok a Rémálomgyárból...

2011. október 10. - Mocca

A félelem egy negatív érzelem. Önvédelmi reakció, mellyel körülvesszük saját atmoszféránkat. A neves pszichológus Gavin de Becker szerint az ember „hiperszorongó lény, aki akkor is okot talál a szorongásra, ha semmi oka sincs rá”. Egyes vélekedések szerint a félelem nem kívülről jön, hanem bennünk van. Így félhetünk bármitől, ami saját helyzetünket bizonytalanná, fájdalmassá vagy esetleg kiszámíthatatlanná teszi.

Gyengeségeinket tudományos összetevőkből gyúrt színesszagos csaliként lógatják be  - ez pillanatig se legyen kétséges - elénk, mi pedig, szuicid pontyként, ahogy illik, úgy kajáljuk be azt.

Ezekre, vagyis egészen pontosan a félelmeinkre próbál hatni a Niagara vízesés kanadai oldalán található Nightmares Fear Factory nevű műintézmény is.


Nightmares Fear Factory FEAR Video #0980 by nightmaresfearfactory

 

A legenda szerint a hajdani gyárépületben a 30-as évek elején kinyírt egykori tulajdonos kísértete garázdálkodik, aki az épületben tartózkodó gyanútlan emberek idegeit teszi próbára, rémséges zörejekkel kísért váratlan megjelenéseivel sokkolva „áldozatait”.

A hátborzongató spontán élményekről természetesen fotók is készülnek, melyekhez elöljáróban csak annyit: a képek – a látszat ellenére – vegytisztaságú korom sötétben készültek, én meg hasfalszakadásig vihogtam rajtuk...:)

További vidám percekért katt ide!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr553291756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása