Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy ember, százezer fogpiszkáló, harmincöt év

Egy ember, százezer fogpiszkáló, harmincöt év

2011. április 27. - Darqo

Harmincöt évvel ezelőtt még csak gondolat sem voltam, de Scott Weaver művész már hozzáfogott a képeken látható eszméletlenül komplex kinetikus szobor megalkotásához, amelyet mind a mai napig bővítget. A hihetetlenül részletes alkotás San Francisco történelmi helyszíneit, ikonikus szimbólumait eleveníti meg egy kis ragasztó, jó néhány fogpiszkáló, és mérhetetlen mennyiségű találékonyság segítségével.

Építettek már a világtörténelemben ennél nagyobb fogpiszkálószobrokat is, de egyik sem rendelkezik azokkal az egyedülálló megoldásokkal, amit Weaver beleépített a saját alkotásába. Becslései szerint több mint 3000 órát töltött a projekt kivitelezésével.

A felhasznált fogpiszkálók a világ számos országából érkeztek, barátai és családtagjai gyűjtögették össze utazásaik során. Több fajtát is, attól függően, hogy éppen mit szeretett volna építeni. Kenya, Marokkó, Spanyolország, Németország és Olaszország csak néhány hely, ahonnan az internacionális szobor építőelemei származnak, sőt, némely alkotóelemhez a Golden Gate Park fái szolgáltatták az alapanyagot.

A lent látható videóban mindenki megcsodálhatja, hogy a művésznél jóval nagyobb szobor hogyan elevenedik meg pingpong labdák segítségével, melyek több úton képesek eljutni az alkotás aljára. Ha valaki élőben is szeretné megnézni (érdemes), a Tinkering Studio-ban június végéig tartó kiállításon teheti ezt meg. Elképesztő!

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr512857357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása