Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Anya, ez a bácsi a kirakatban eladó? - Spirituális üzenetek egy amorf kápolnából

Anya, ez a bácsi a kirakatban eladó? - Spirituális üzenetek egy amorf kápolnából

2011. március 19. - Mocca

Semmi esetre sem – a szombat délutánra, továbbá kompetencia hiányra való tekintettel pedig különösen nem – szeretnék vallásfilozófiai vagy hittel kapcsolatos kérdésekről itt és most elméleti vitát nyitni, ezért egyszerűen csak jóleső érzéssel konstatálom: lenyűgöző az a fajta filozófiai megközelítés, ahogy némelyik építész-stúdió, jelen esetünkben a tervező Pedro Maurício Borges és az FG+SG Arquitectura fog hozzá például egy kisvárosi kápolna tervezéséhez, majd kivitelezéséhez!

A hagyományosan mély katolikus gyökerekkel rendelkező Portugáliában, közelebbről az Atlanti-óceán partján fekvő Figureira da Foz városában áll egy útkereszteződés ékességeként a Capela de Santa Filomena kápolna, melynek puritánsága egyértelmű spirituális üzenetként is értelmezhető. Amorf, monolitikus struktúráját mindössze két ablakkimetszés töri meg. A helyiek az utcára néző alsót, latinos humorral egyszerűen „kirakat”-nak hívják, ami előtt egy esetben egy kislány földbegyökerezett lábakkal vizsgálgatta az üveg mögött álló Jézus szobrot, majd mamája felé fordulva azt kérdezte: ez a bácsi a kirakatban eladó...?

In Architecture We Trust...

 

via: ultimasreportagens, yatzer

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1002752841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása