Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Tag-Heuer mercis óra a Várdai Design Studiotól

Tag-Heuer mercis óra a Várdai Design Studiotól

2010. november 04. - Mocca

A TAG-Heuer Grand Carrera Calibre 36 RS Caliper Chronograph szellemisége inspirálta a Várdai Design Studio egyik alapítóját Várdai Pétert, amikor úgy döntött, elkészíti saját óra koncepcióját. ‘The Most Successful Design Award 2008’ díjjal jutalmazott eredeti remake-je karakteres utalásokkal határozza meg a majdani potenciális vásárlói réteget.

Inspiráció:

A Tag-Heuer céget 1860-ban alapították, idén ünnepli a 150. születésnapját. Egy olyan óra tervezését tűztem ki célul, amely méltó a márka hagyományaihoz, ugyanakkor formájával kommunikálja a márka újító törekvéseit is.

A TAG-Heuer az egyike azon kevés óramárkáknak, amelyek meglehetősen hosszú ideje, immár 25 éve dolgoznak együtt egy és ugyanazon Formula 1 csapattal, a McLaren-Mercedes-szel. A márka autósporthoz kötődő órái által inspirálva a TAG- Heuer Grand Carrera Calibre 36 RS Caliper Chronograph órát alapul véve terveztem meg a márka nagy hagyományú múltját reprezentáló órámat.

Az órám arculatában mindenhol helyet kaptak a Forma 1-hez vagy a Mercedes-Benz márkához kötődő utalások. A sportautós hatást erősítik az élénkvörös betétes mutatók. A szíj oldása az alsó Mercedes logó két oldalán lévő fülek megnyomásával történik. Az óra fő karakterét adó légiesség az óra mutatóinak elrendezéséből adódik. A mutatók nagy fogaskerekeken helyezkednek el, így nem központosan, hanem a szélekhez kötve forognak. Ezzel elérhetővé vált, hogy a belső felületek áttörtek, légiesek legyenek, amit a szíj megtörtsége is erősít. A középső 3 mutató közül a bal oldali a tized, míg a jobboldali a század másodperceket mutatja, az alsó pedig az óra töltöttségi állapotát. A nyomógomb az első Tag-Heuer logóba került. Az órát kaucsuk és fémszíjjal is elláttam.

Ez az egyértelműen felső kategóriás szépség jelenleg csak egy elképzelés, ha egyszer azonban megvehető státuszba kerül, javasolnám a hasonló logóval ellátott verdával való parkolást az óraszalon előtt, persze csak a harmónia kedvéért...

via: várdai design studio, beautiful life

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr782423020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása