Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Pszichedelikus gyógyszörnyecskék Izlandról

Pszichedelikus gyógyszörnyecskék Izlandról

2010. július 13. - Mocca

Libanon, Chicago és Berlin után toppanjunk fel északra, abba a meseországba, amelyikről nem is olyan régen már írtunk, és melynek lakói lélekszámban, bár alig überelik Debrecen polgárainak számát, arányaiban mégis hatványozottan több csodálatos mesebeli figurával ajándékoztak meg minket az elmúlt évtizedek alatt, mint ami az ott élők száma alapján predesztinálná őket!

Meggyőződésem, hogy az egy nagyon irigylésre méltó hely, ahol ilyen nevű emberkék élnek, mint Björk Guðmundsdóttir, ahol nem is akármilyen színvonalon zenélnek Múm, Purrkur Pillnikk, vagy Gus Gus név alatt, ahol a világ első leszbikus miniszterelnökét Jóhanna Sigurðardóttir-t is megválasztották, az egyik vulkánnak meg az Eyjafjallajökull nevet tudták adni, és ahol van Hallgrímskirkja nevű templom is. Ezek az északi népek nagyon tudnak odafenn valamit! Birtokában vannak valamiféle, számunkra fel sem fogható nem is e világi élettapasztalatnak, amitől olyan különlegesek, egyediek, manósak és borzasztóan szerethetők!

És most megint valami nagyon emberi és szívet melengető meglepetéssel szolgáltak. A szintén tünde nevű grafikus-designer Hildur Hermanns jóvoltából megérkeztek az empatikus plüss szörnyecskék, a VeikYndi-k! Az Iceland Academy of the Arts végzős hallgatójának diplomamunkája nyolc kis elesett, beteg szörnyről szól, akiknek gondos, ápoló kezekre és sok-sok szeretetre van szükségük a gyógyuláshoz. A projekt fő feladata a kórházban lévő beteg gyermekek gyógyulási folyamatának felgyorsítása azáltal, hogy a plüss figurákkal a saját betegségükről elterelve a figyelmüket, lefoglalják és felvidítsák őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr802149688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása