Blogger barátok


baantal.jpg mentalien.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Filter: Sukorónál is nagyobb botrány lóg a levegőben...

Filter: Sukorónál is nagyobb botrány lóg a levegőben...

2010. február 24. - Mocca

A budapesti agglomeráció egyik legjelentősebb ingatlanbiznisze zajlik a Zsámbéki-medencében. A Páty és Telki közti területen a sávolyi Balaton-ring versenypálya építője akar golfpályával kombinált lakóparkot létrehozni. Pereskedés, civil ellenállás, kétes ügyekbe keveredett polgármester, megosztott falvak – tipikus történet Szuburbiából, ahol minden földdarab kincset ér. Emberi léptékű, zöld golffalu sok-sok elkerülő úttal, szállodával, oktatási központtal – ezt ígéri a Grupo Milton nevű spanyol befektetőcsoport a pátyiaknak, akik február 14-én helyi népszavazáson dönthettek arról, hogy zöld utat engedjenek-e a szabályozási terv módosításával a beruházásnak.

Az érintett terület, melyre a beruházó elővásárlási jogot szerzett, egy 120 hektáros földdarab Páty közigazgatási területén, a szomszédos Telki belterülete mellett. A budapesti agglomerációs törvény szerint ez különleges sportövezet, ahol a helyi szabályozás értelmében golfpályának kellene létesülnie legfeljebb 250 üdülőházzal. Látható, hogy már ezt a szabályozást is egy konkrét ingatlanfejlesztő, egy belga cég „testére szabták”. A fejlesztő most változott, ezért az önkormányzat ismét hozzáigazítaná a szabályozást az új tulajdonos igényeihez.

A teljes cikk az országinfó.hu oldalán olvasható.

 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr231787755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.