Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Készülőben az állatvédelem fellegvára

Készülőben az állatvédelem fellegvára

2010. január 28. - Mocca

Az Észak-Nyugat Angliában található Chester Zoo nagyot álmodott, mikor kitalálta, hogy elhozza az afrikai őserdőt és ennek lakóit állatkertjükbe, egy gigantikus fejlesztés keretén belül. A kiírt pályázatot a Proctor and Matthews építészei nyerték meg futurisztikus terveikkel, ahová valóban mindent be tudnak majd zsúfolni az egyenlítői éghajlat flórájából és faunájából, úgy 2014 környékén. (Update 2016.03.01.: A kész projektről egyelőre nincs hír, csak a tervek szerepelnek az állatkert és a tervezők honlapján, valamint egy 2013 őszén megjelent cikk, amelyben arról számolnak be, hogy az építkezés megkezdődött.)

A készülőben lévő létesítményt nemes egyszerűséggel „Afrika Szívének” nevezték el, ahol szimulálva az ottani környezetet, menedékre találhatnak majd a legveszélyeztetettebb fajok közé tartozó gorillák, okapik, továbbá csimpánzok, madarak, halak, kétéltűek és hüllők. Ez lesz a zászlóshajója a Chester Zoo új, természetről kialakított víziójának, de még csak az első szakasza, hiszen radikális változásokat helyeztek kilátásba, mindenki örömére.

Az összekapcsolt kupolákban található dzsungelben interaktív vízi túrákon, a lombkoronák teteje felett kialakított járdákon vezet majd körbe az út, miközben testközelből szemlélhetjük ezeket ezeket a lenyűgöző állatokat. Nem kevesebbet tűztek ki célul, minthogy az Afrika Szíve lesz a legnagyobb állatvédelmi és turisztikai központ egész Európában. Mi mást lehetne erre mondani, minthogy sok sikert kívánok nekik, és közben egy kicsit irigykedem is.

 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr221710056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása