Blogger barátok


baantal.jpg mentalien.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Miért is?

Miért is?

2010. január 20. - Mocca

Csak azért, mert bár szakmai képesítéssel nem rendelkezünk – a blog tematikájául választott témákban laikusnak számítunk, tehát itt és most, rögtön az elején, mea culpa az esetlegesen előforduló hibákért –, mégis bele mertünk vágni, mert úgy gondoljuk, nem lehet elégszer kiállni az emberek elé, és odafordítani a befogadó, téma iránt érdeklődő emberek fejét egy-egy merész, meglepő és kreatív ötlet, tárgy, épület vagy alkotás felé.

Végre már itthon is kezdenek új szelek fújni. Örvendetes, hogy napjainkban egyre több az olyan internetes és nyomtatott formában megjelenő közeg, amely egyfajta küldetéstudattól vezérelve próbál valamiféle szemléletváltást kicsikarni az emberekből.

Az ismert gazdasági folyamatok következményeként tisztában vagyunk azzal, hogy minimálisra zsugorodott a mozgástér, a vállalkozókedv, hiszen még a fogékonyabbaknak is ezerszer át kell gondolni egy, az átlagosnál valamivel különb, esetleg egyedi tervezésű lakberendezési tárgy beszerzését.

De valljuk: életterünk, környezetünk vagy életminőségünk jobbá tételét nem kell, hogy befolyásolja „holmi” anyagi kényszerpálya!

Mert, mint szinte minden, ez is elsősorban a fejekben dől el! Ha erős elkötelezettséget érzünk a bennünk szunnyadó szépérzék előcsalogatására, ha merünk nagyokat, bátran és kreatívan álmodni, akkor előbb-utóbb azt fogjuk észrevenni, hogy kezd körénk manifesztálódni egy kézzel fogható, merőben új élettér a maga szebb és minőségibb épületeivel, tárgyaival, eszközeivel együtt.

Ha ez a blog, a maga jószándékú „esztétikaterrorizmusával” hozzá tud járulni ahhoz, hogy egy picit innovatívabb megoldások felé terelje az idetévedőt, akkor be is teljesítette a küldetését.

 


 

A blog alapítói:

Mocca (1964-2016)

(Mocca/Laci sajnos túl korán, 2016. február 13-án, 51 évesen elhunyt, de bejegyzéseit összegyűjtöttem és ide kattintva /vagy a menüsorban található "Laci világa" tag-re kattintva olvashatjátok el őket. Érdemes!)

és

Darqo

 

Elérhetőség: "manzard.cafe@gmail.com"

 


A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr701688151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.