Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Földönkívüliek ruhája Swarovski kristályokkal megpakolva

Földönkívüliek ruhája Swarovski kristályokkal megpakolva

2018. május 04. - Darqo

lana_dumitru_vlad_tenu01.jpg

Találó az, ahogy a tervezői megfogalmazták a képeken látható 25,000 Swarovski kristállyal díszített ruhaköltemény lényegét. Lana Dumitru divattervező és Vlad Tenu építész a FORÆVA fantázianevű alkotásukról dióhéjban így nyilatkoztak: "Vörös szőnyeges ruha a Marson".

Tökéletes példája annak, hogy miért nem kell elszörnyülködve nézni a különböző divatbemutatók gyakran megbotránkoztató ruháit, mert ezek nem hétköznapi használatra készülnek. Ha a Gucci harisnyába vagy csipkébe öltöztet egy androgünnek tűnő férfit, annak nem az a lényege, hogy szerintük ebben kell a sarki ábécébe járnia a férfinak, és aki ezt nem látja át, az nem ért sokat a divathoz...bár nyilatkozik róla.

Én sem értek hozzá, de a művészettel és designnal szövődött, hosszú évek óta tartó szoros kapcsolatom alapján azt mondhatom, hogy a lényeg szerintem a figyelemfelkeltés mellett sokkal inkább a határvonalak mozgatása, kitolása a lehető legtávolabbra, hogy ezen belül könnyebben lehessen mozogni a tervezőknek.

Inkább megbotránkoztató művészeti alkotásokról, perfomanszokról, installációkról van szó, mintsem hétköznapi használatra ajánlott kiegészítőkről...persze, ha valaki bevállalja, akár hordhatja is, ez nincs kizárva, de nem ez a lényeg.

Nehezen hiszem el, hogy a MET-gálán vagy mondjuk Björkön kívül bárki felvenné a képeken látható különlegességet, de nagyon izgalmas! 

lana_dumitru_vlad_tenu02.jpg

lana_dumitru_vlad_tenu03.jpg

lana_dumitru_vlad_tenu04.jpg

lana_dumitru_vlad_tenu05.jpg

via: yatzer

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4413400561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása