Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Budapest angolul mesél / Budapest Family Travel Guide - Fabulous Budapest

Budapest angolul mesél / Budapest Family Travel Guide - Fabulous Budapest

2018. április 10. - Darqo

fabulous-budapest.jpg

Tavaly szeptemberben írtam Tittel Kinga Mesélő Budapest című remek kis útikalauzáról. A szövegbe belekerült egy olyan mondat, amely vágyként jelölte meg az angol változat megszületését. Egy ilyen kiadvánnyal ugyanis bármelyik hazánkba érkező turista hasznos, érdekes, igényes és olykor vicces információk, grafikák és képek sokaságán keresztül ismerhetné meg fővárosunkat. Kívánom, hogy minden álmunk így valósuljon meg: a közelmúltban megjelent az angol változat, Fabulous Budapest címmel. /Please scroll down for English version./

A 2016-ban megjelent Mesélő Budapest egy csapásra meghódította a családokat: a gyerekek a legfurcsább kérdéseikre (Kik voltak a huszárok? Miért vannak cipők a Duna partján? Mit csinál a hídmester?) is választ kaptak, míg a szülők számára is számos olyan új információt rejtett a könyv, amelyre jólesett rácsodálkozni.

Az igény Tittel Kinga kötetének angol nyelvű kiadására szinte az első pillanatban megjelent. Mert ezzel a könyvvel kell bejárnia a fővárost a magyarországi gyökerekkel rendelkező, de a nyelvet már nem beszélő unokának, külföldi rokonnak, barátnak, és persze mindenkinek, aki a világ bármely tájáról ideérkezik, hogy felfedezze a magyar fővárost.

A Fabolous Budapest nemcsak az eldugott helyeket mutatja meg, és rántja le a leplet a város legizgalmasabb titkairól, de rövid, mégis átfogó képet ad hazánk és Budapest történelméről is. A fővárosba látogatók vagy a Budapest iránt érdeklődők megismerhetik a híres magyarokat vagy épp azokat a hírességeket, akik már megfordultak itt. A kötet emellett a magyar változatból megismert részletességgel és egyedi térképekkel, fotókkal mutatja be a főváros legnépszerűbb, emblematikus és kevésbé ismert helyszíneit.

A Mesélő Budapest angol nyelvű, bővített és átdolgozott kiadása, a magyar változatból megismert egyedi térképekkel és színes fotókkal, rövid történelmi összefoglalóval, érdekességekkel már kapható a nagyobb könyvesboltokban, valamint az alábbi webes elérhetőségeken:

Kolibri Kiadó

Libri

Bookline

Líra

fabulous-budapest.jpg

Hungary's capital is visited by millions of tourists every year but only a few know why Fisherman’s Bastion has seven towers. If you do not know when Budapest celebrates its birthday and why there are no skyscrapers in the city, this is the book you are looking for. If you would like to know the answer to these questions and many more, do not miss the unique opportunity and discover with Kinga Tittel, a professional tour guide, what makes Budapest so incredibly fabulous.

Fabulous Budapest is a family travel guide that also gives an insight into the history and culture of the Hungarians. The beautifully drawn maps, countless photos and text boxes will give you a colourful and enjoyable experience as well as a better understanding of the city and its people.

  1. This family travel guide is a must-have if you want to discover the capital of Hungary
  2. it is written by an exprienced tour guide
  3. inside you can find:
  • a brief history of Hungary and Budapest
  • secrets and hidden gems of the city
  • special drawn maps and thousands of colourful photos
  • infoboxes with the most important data, facts and curiosities about the city

About the author

Kinga Tittel has been a tour guide in and aroundBudapest since 2008, but she also loves wandering the streets of the capital with her children. Thanks to her sons’ love of public transport they travelled almost all the tram and bus lines. On the journeys between the end stations there were always floods of questions: How deep is the Danube? And why are shoes lined up along the riverbank? Fabulous Budapest gives you the answers to these sometimes bewildering questions.

Find out more: http://bit.ly/TittelKinga_FabulousBudapest

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4713822962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása