Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Bátor önkifejezésre csábít az IKEA új kollekciója - IKEA OMEDELBAR (X)

Bátor önkifejezésre csábít az IKEA új kollekciója - IKEA OMEDELBAR (X)

2018. február 26. - Darqo

ph148544.jpg

Tavaly nyáron örvendeztem amiatt, hogy az IKEA sorban mutatja be a jobbnál jobb designer együttműködésekben létrehozott limitált kollekciókat. Ráadásul pont annak kapcsán fejeztem ki a lelkesedésem, hogy napvilágot látott a hír, a svéd áruházlánc Madonna, Beyoncé, Rihanna, Britney Spears, Katy Perry, Fergie és Lady Gaga stylistjával közösködik.

Eljött az idő, nem kell tovább várni Bea Åkerlund jelmeztervező, elkötelezett divataktivista és stylist OMEDELBAR fantázianevű kollekciójára, amelyről már mutattam nektek képeket. Március elejétől kapható a hazai IKEA áruházakban az izgalmas, nőies, merész és szexi sorozat, amely új színt visz a skandináv letisztultságba!

ph148559.jpg

A kollekció különlegessége, hogy bátran használja a különféle anyagokat, divatos formákat és színeket, és olyan meghökkentő inspirációkból építkezik, mint például a 3D modellezés. Az OMEDELBAR kollekció minden egyes eleme egyszerre önkifejezés, divat és stílusos kiegészítő.

ph148634.jpg

Bea Åkerlund a művészvilágban jól ismert polgárpukkasztó, extravagáns, mindig a határokat feszegető stílusáról, amit nem csak saját magán, de az általa megalkotott kreációkon keresztül is szeret kifejezni. Inspirációját Hollywood aranykorából, az ötvenes évek romantikával teli fekete-fehér klasszikus filmjeiből valamint a napjainkban reneszánszát élő, gazdagon díszített, mély és sötét árnyalatokat az arannyal ötvöző gótikus stílusból meríti. A két irányzat izgalmas ötvözete köszön vissza az IKEA-val közösen megálmodott limitált kollekcióban is.

ph148552.jpg

Az OMEDELBAR kollekció egy exkluzív hálószoba és budoár érzetét kelti. A merész színválasztás, a fekete és a fehér dominanciája, amely az érzéki és kihívó élénkpirossal egészül ki olyanoknak készült, akik nem félnek felvállalni függetlenségüket és a személyiségükben rejlő erőt. A kollekció a dimenziókkal játszik – hiszen ki mondta, hogy a zsebórának pont akkorának kell lennie, hogy elférjen a tenyerünkben? vagy épp a kalapnak az legyen a rendeltetése, hogy fejfedőként hordjuk? Bea imádja a csíkozott mintákat, ezért ez a minta a kollekció meghatározó elemévé vált, csakúgy mint a piros csókos száj, amit számos formában, különböző méretű díszpárnákon, falmatricaként, vagy épp rúzslenyomatos poharakon köszön vissza. A vörös ajak olyannyira meghatározó a tervező életében, hogy saját bevallása szerint rúzsozott ajkakkal alszik éjszaka.

474240.jpg

A kollekcióban található egy különleges, fekete, mintájában egy hálót idéző kéz alakú falra rögzíthető kézfej is. A dizájnhoz Bea különösen ragaszkodott, a kivitelezés azonban probléma elé állította az IKEA csapatát, ugyanis a részletgazdag kialakítás miatt túlságosan költséges lett volna a termék hagyományos módon történő gyártása. A probléma megoldása új utakat nyitott az IKEA számára, hiszen ez a kézfej lett a svéd lakberendezési vállalat első 3D nyomtatással készült tömegtermelésre szánt terméke.

474247.jpg

474761.jpg

pe672147.jpg

474763.jpg

474244.jpg

pe672134.jpg

474759.jpg

pe673301.jpg

bea_akerlund_image02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr3113635314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása