Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Bemutatkozik a termék, ami felborítja a dizájn normákat - IKEA DELAKTIG (X)

Bemutatkozik a termék, ami felborítja a dizájn normákat - IKEA DELAKTIG (X)

2018. február 12. - Darqo

ph148099.jpg

A tavalyi évben találkoztam azzal a számomra fontos információval, hogy egyik kedvenc tervezőnk, Tom Dixon brit designer és az IKEA közös projekt előkészítésébe kezdett. Pár héttel ezelőtt aztán villámcsapásként ért a hír, hogy ennek az együttműködésnek gyümölcsekén megszületett a DELAKTIG kollekció, amelynek minden egyes darabját imádom, és amely limitált ideig már elérhető a hazai IKEA áruházakban.

A DELAKTIG sorozat olyan módon provokálja a bútorkárpit ipart, mint ahogy eddig soha senki se tette. Az eredmény pedig nemcsak egy kanapé, hanem egy "kollaboratív platform", az otthoni élettér meghatározó helyszíne, ami mindenkit arra hív, hogy a saját maga ízlése szerint formálja.

ph148100.jpg

Tom Dixon saját bevallása szerint sose volt átlagos ember. Tinédzserként eltanácsolták az iskolából, szabadidejében egy banda basszusgitárosa volt és mindeközben folyamatosan a bútorok készítésével foglalkozott. Azóta a világ minden táján ismert és elismert tervezővé vált, munkáival múzeumokban és londoni stúdiójában találkozhatnak a dizájner bútorok kedvelői. Tom a kereteken kívüli gondolkodásban hisz, minden egyes munkájában arra törekszik, hogy a konvenciókat kerülve olyan bútorokat alkosson, amik épp annyira sokoldalúak, mint az őket használó emberek. Ez a hitvallás határozta meg az IKEA-val közös együttműködést is, amikor a DELAKTIG kanapét megálmodták.

ph148101.jpg

Nem átlagos módon született meg a DELAKTIG kanapé sem. A tervező és az IKEA közösen úgy döntöttek, hogy „nyitott forráskódú” projektté teszik a tervezési folyamatot így a tech iparág felé fordultak és 75 mesterszakos hallgató bevonásával alkották meg az egyedi kanapét. A diákok új, friss szemléletet vittek a tervezőasztalra melynek köszönhetően az alkotók szeme a funkcionalitásra szegeződött.

ph148103.jpg

A DELAKTIG sorozattal az IKEA mindenkit arra hív, hogy hozzáadjon a termék dizájnjához vagy épp teljesen megváltoztassa azt. A személyre szabhatóság jegyében nem csak a kanapé alakítható különböző módokon, de a tervezők különféle kiegészítőket is terveztek a sorozatba, melyek segítségével tovább variálható az összkép. A kanapé minden eleme mozgatható, így könnyen átalakítható egy kényelmes fekhellyé, a párnák átrendezésével sarokgarnitúra is képezhető belőle, a háttámla pedig kis asztallá alakítható a textil borítás eltüntetésévél. Ideális választás kis és nagy terekhez egyaránt.

ph148105.jpg

ph148106.jpg

ph148107.jpg

ph148111.jpg

ph148114.jpg

ph148115.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9413635622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása